Na telo: Tarabov DANKO na HRAD verzus Šimečkov ÚNOS ŠTÁTU
17 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Do dnešného duelu Na telo TV Markíza si moderátor Michal Kovačič  pozval vicepremiéra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (za SNS) a predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. Debatovali o horúcich témach a Tomáš Taraba sa vyjadril aj k otázke, kto by podľa neho bol dobrým prezidentom Slovenskej republiky.    

SNS by mala mať vlastného kandidáta

Relácia Na telo sa dotkla aj témy prezidentských volieb. Michal Šimečka avízoval podporu progresívcov pre Ivana Korčoka a Tomáš Taraba sa vyjadril, že by SNS mala mať vlastného kandidáta a že podľa neho by bol Andrej Danko lepším prezidentom ako Peter Pellegrini.

Danko by mal v prípade, že sa rozhodne kandidovať, svoje rozhodnutie oznámiť do konca roka. Taraba tiež povedal,  že ak by sa prezidentom stal Peter Pellegrini, mal by sa vzdať predsedníctva v Hlase-SD. V takom prípade by si SNS nárokovala úpravu koaličnej dohody.

Zmena trestných sadzieb za korupciu je nutná

Taraba v relácii obhajoval avizované zmeny trestných sadzieb za korupciu. Argumentoval to na prípade lekárky, ktorá pre úplatok vo forme zeleniny dostala trest niekoľko rokov väzenia.

Michal Šimečka si však myslí, že koalícii nejde o prípady malej korupcie, ale chce zakryť korupciu  na najvyšších miestach. Nesúhlasí ani s porovnávaním trestných sadzieb s inými krajinami Európskej únie, pretože podľa neho na Slovensku „máme obrovský problém s únosom štátu“. Zabúda pravdepodobne na to, kto burcuje proti vláde na námestiach a kto kydá na vlastný národ v Europarlamente.

Šimečka odmieta tvrdenie, že opozícia sa snaží o zastavenie eurofondov

Vicepremiér Taraba kritizoval europoslancov opozície, ktorým ide o zastavenie eurofondov Slovensku, ak koalícia zruší špeciálnu prokuratúru. Argumentoval, že zákon, ktorý koalícia predkladá,  kopíruje to, čo platí v západnej Európe.

Šimečka  snahy o stopnutie eurofondov odmietol. „Povesť Slovenska a eurofondy ohrozuje vláda,“ omieľa progresívec svoje aj naďalej. Prakticky opakuje neustále to isté, čo všetci jeho kolegovia. Všetci dostali podľa všetkého podrobnú inštruktáž.

Tomáš Taraba NA PRANIERI „objektívnej" žurnalistiky (VIDEO)
Ak by niekto pochyboval o pregnantnosti práce mladého ministra životného prostredia, je na omyle. Ako sa ukázalo, chopil sa svojej práce profesionálnym spôsobom, na úrovni a so zmyslom pre čestnosť. „Rezort životného prostredia som našiel v... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik