Kto uniesol právny štát? Ten, kto ho zradil (VIDEO)
18 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Už obrázok k videu, ktoré na YouTube zverejnil Juraj Štubniak dáva tušiť, o čom bude vo videu reč. Štubniakov „dvorný IT-guru“ na ňom priradil telá zvieratiek predsedom strán, o ktorých Štubniak hovorí, ako o vlastizradných. Video je totiž o marketingových protestoch, ktoré opozícia zorganizovala v priebehu uplynulého utorka.  

Okrem vystúpenia opozičných lídrov glosátora Štubniaka zaujalo vystúpenie Magdy Vášáryovej. Hovorí o platenom komparze, ale aj o "odborníkoch" - žurnalistoch, ktorí sú múdrejší, ako generálny prokurátor. Vysokú mienku Štubniak nemá ani o rozhľadenosti slovenského voliča a tiež, už štandardne, ani o prezidentke. 

Bábky, ktoré vešajú samé seba

Štubniak konštatuje, že popri policajtoch, ktorí boli na protestoch služobne účastníkov „podvečerného dýchánku“ tam boli „bábky slúžiace cudzím záujmom a tiež mentálne znevýhodnení, ktorí ich za túto činnosť oslavujú,“ ktoré si ale neuvedomujú, ako uťahujú slučku na krku aj sami sebe. Lebo tu už nejde o férový politický boj, ale chcú obetovať štát s komplet obyvateľstvom. Lídri opozičných strán to robia podľa Štubniaka úplne na hulváta.  A tu sa Štubniak pýta, či prídu na rad zápalné obete, alebo „postačia“ klietky hanby na námestiach.

Facebook / Peter Olekšák | Poslúži nám ešte Klietka hanby?

ZABUDNITE NA ADVENT! Zabavia vás parlamentné ABSURDITY
Predstavte si, že by sa na summite Európskej rady, ktorý trval do skorých ranných hodín, niektorý z lídrov začal hádzať o zem, že on nebude pokračovať, kým nebude otvorený bufet. Absurdné? Presne to sa odohralo vo štvrtok tesne pred polnocou v... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Komu že to tlieskali

Okrem Sulíka a jeho prehreškov (raňajky s Kočnerom, východoslovenská energetika, či najnovšie Dubaj) Štubniaka zaujala aj „heeerečka Magduška.

„Tá pri svojej politickej jednoduchosti, utorňajšie demonštrácie prirovnala k protestom v '68 aj v '89 a tvrdila, že „my sme rozhodli, kam bude Slovensko smerovať" a vraj súčasné protesty určia, kam bude Slovensko ďalej smerovať,“ reprodukuje Štubniak Vášáryovej reč, pričom si myslí, že tieto protesty určia len vzostup počtu respiračných ochorení u účastníkov tohto riadeného paškvilu. Vášáryová podľa neho nemá právo hovoriť o tých, ktorý v oboch prelomových rokoch riskovali všetko.

„Ona s pánom manželom a tým, ktorý sa ani na hlúpeho hrať nemusel, sa mali dobre vždy. Nikdy netrpeli biedou ani nedostatkom, paradoxne ako mnohí, ktorí jej teraz tlieskajú. Alebo ich nezdarné potomstvo,“ myslí si Štubniak.

Na tribúne si všimol aj „paródiu na kresťana-katolíka“ (keby nebol paródiou, nenechal by si anulovať prvé manželstvo aj s dvoma deťmi), ktorého majetkové priznanie akurát riešia investigatívci.

„Pomýlený historik, ktorý si históriu vykladá podľa toho, kto mu platí. Spomína komunistov, hoci cez svoje okuliare zamazané slaninou, nevidí to, že vlastne opisuje tých, na koho pódiu práve stojí. Mončičák dosadený Bruselom a Washingtonom, roztrasený hovorca opozície, z hlavy nevie povedať iné, len „Dobrý večer“ a ostatné na pódiu len číta, čo mu na ambasáde zosmolili,“ uzatvára Štubniak výpočet rečníkov z utorkového protestu.

Nie len platený komparz

„Boli tam dohodári, pre ktorých to bol pracovný úväzok. Ale aj mladí hlúpi, maturanti a staršie osoby, zrejme už postihnuté stareckou demenciou. Sfanatizované nižšie formy života, ktorých mentálny obzor končí len pri skandovaní jediného hesla …..5,50   dosť bolo Fica,“dokresľuje obraz účastníkov Štubniak.

Smiešny opozičný nárek v Bruseli
V chvate prijímané dôležité právne reformy, ako aj emotívny a „zhrubnutý“ jazyk Roberta Fica určite nie sú v poriadku. No v poriadku nie je ani žalovanie a vyplakávanie opozície v Bruseli. Opoziční politici by sa mali pýtať sami seba, či aj oni... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Hyeny niekdajšej slovenskej žurnalistiky

Štubniaka zaujali aj novinári bývalého mainstreamu, ktorí síce hovoria o odbornej diskusii, no na odborné postoje dekana Burdu či generálneho prokurátora Žilinku útočia, ako keby sa nechumelilo.

„Vážení, tí dvaja aspoň vyštudovali normálnu vysokú školu a nie za klobásky, lebo ich odborná história je toho dôkazom,“pripomína Štubniak.

Toto nie je opozícia

Ako jediné pozitívum týchto podvraťáckych aktivít vidí Štubniak fakt, že je z nich vynechaný Matovič a jeho hnutie. Jeho rétoriku ako slabší odvar prevzal „predseda najúchynejšej strany v histórii Slovenska“. Toto však nie sú oponenti v pravom slova zmysle, keďže diskusia s oponentom má byť konštruktívna.

„Diskusia sa zvrhla na podlé útoky plné zavádzania a klamstiev. Do istej miery im to aj vychádza, lebo majú na hnetenie veľmi jednoduchý a tvárny materiál – slovenského voliča, ktorý je bez pamäte a nielen tej operačnej. Okrem toho je aj bez vlastného názoru, teda on si myslí že ho má,“ hovorí Štubniak. Voličovi vyčíta, že len papagájuje to, čo mu médiá natlačia. A práve preto sa politická gramotnosť Slováka blíži k nule, aj keď si myslí, že všetkému rozumie. Pod váhou argumentov len zahlási, že popri práci nestíha.

Magda Vášáryová, zdroj: screenshot Novinky.cz | Ide rozprávať o voličoch, ako sa nevedia správať a treba ich prevychovávať, no sama sa dopúšťala priestupkov

Žiaden zápas o demokraciu, vážení!

Ten sme podľa Štubniaka prehrali už dávno, vlastne on celkom pochybuje o hmlistej predstave demokracie na Slovensku.

„Toto je primitívny boj o moc. A nie v štýle fair play, ale v štýle pouličného boja, kde je dovolené všetko a pravidlá neexistujú. To by nebolo ešte to najhoršie, ak by do tohto boja nezasahovali zvonka sily, ktoré majú s našim národom a územím svoje záujmy. Takto sa aj pouličný boj bez pravidiel zvrháva na neľútostný masaker,“ hovorí Štubniak a pripomína „akúsi pandémiu“. Kým  vtedy sa snažil hlavný hygienik chorých izolovať, teraz „bojovník proti špeciálnej prokurátorsko-súdnej mafii, ktorá kriví zákon, chce tiež eliminovať vplyv závadových osôb na chod spoločnosti a poslať ich na liečenie, v tomto prípade ústavného charakteru. A na oboch tlačí jeden jediný parameter ktorý sa stlačiť nedá – čas.“

Štubniak neobišiel ani prezidentku – skoroprávničku, ktorá považuje skrátené legislatívne konanie za prejav zlyhania. U nej sa podľa Štubniaka možno jedná o vlastné mentálne zlyhanie. Zabudla totiž na fakt, že špeciálne prokuratúry vo vyspelej Európe takmer neexistujú.

„A ten, kto ju chce spájať s nejakou chorou predstavou prívlastkovej demokracie a pseudoprávneho štátu je buď podvodník, alebo hlupák,“ dopĺňa Štubniak.

JANKA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ ako cukríkovo-žuvačková výtvarná kritička
Naša Janka Bittó Cigániková zanevrela na jasnozrivosť. Asi sa ešte nespamätala z dubajskej opice. Možno aj preto ponúkla na predaj svoje „ľudové“ vozidielko BMW. Žeby ho v stave pochybnej triezvosti škrtla? Alebo si potrebuje rozšíriť... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Ide im o jedno

Štubniak preto na záver priamo hovorí, že opozícii zaslepenej nenávisťou a traumou z prehratých volieb ide len o jediný cieľ – zvrhnutie vlády, v čom pôjdu cez mŕtvoly a občan ich vôbec nezaujíma.

„Do toho tvrdí muziku ešte progresívno – pseudokresťanská záškodnícka squaddra eurozradcov, ktorí nabádajú EK použiť na Slovensku techniku spálenej zeme. Slovenský národ ďakuje!,“ nezabúda Štubniak ani na ataky europoslancov.

„A čo na to bežný občan? Teší sa na Vianoce, premýšľa o plnom stole, darčekoch a posedení s rodinou pod stromčekom. A vôbec nemyslí na to, že takáto idylka o nejaký čas už nemusí existovať,“ uzatvára Štubniak.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik