KTO BUDE PREZIDENT? Prvé mená už zasvišťali v médiách. Vyjadril sa aj Fico
17 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Predvolebný thriller naberá na obrátkach. Hoci médiá hovoria o dôležitosti volieb do Europarlamentu, štatistiky o zúčastnených na týchto podujatiach hovoria za seba. Ak vidíme, čo za politoodpad bruselská inštitúcia vyvrhla na povrch zemský, tieto argumenty ešte viac vyšumia dostratena. Preto Slovensko čaká, že sa za jeho záujmy postaví niekto, kto si to zaslúži a koho si zaslúži Slovensko samotné.

Naša krajina, teda aspoň tá jej časť, o ktorej sa dá zodpovedne povedať, že má rozum v hrsti, očakáva, že sa Peter Pellegrini postaví na jej stranu a stane sa skutočne dôstojným následníkom neschopnej Zuzany Čaputovej, ktorú museli do všetkého drgať mimovládky a ktorá chodila pre rozumy na americkú ambasádu. Ivanovi Korčekovi šedivejú už beztak šedivé vlasy a určite sa zobúdza zo spánku celý spotený, v predstave, že upadne do absolútneho zabudnutia.

Je jasné, že sa Peter Pellegrini obáva o budúcnosť jeho strany, netreba však pochybovať, že má dosť sily na to, aby v akejkoľvek podobe fungovala ďalej. Kandidáti na jeho zastúpenie na poste predsedu sociálnych demokratov tu jednoznačne sú a tento subjekt len tak nekľakne.

Možno by bolo pre Pellegriniho aj trochu úľavou dať zbohom parlamentu, pretože keď sa pozeráme na frašky ktoré sa v ňom odohrávajú, môžeme vidieť, že Peter Pellegrini má čo robiť, aby si udržal nervy na uzde. Našťastie mu ich sudičky do vienka darovali dosť a situácie zvláda obratne. Čo je obdivuhodné, pretože vydržať v parlamente a strpieť iba s pozdvihnutím obočia perly posľancov z OľaNO... to si zaslúži nehynúci potlesk. Ukážky sú napokon možné zhliadnuť na sociálnych sieťach.

Korčok, Pellegrini, koláž, zdroj foto: TASR

Klerikáli vyťahujú esá pozoruhodných kvalít

Milan Majerský, majster v disciplíne tichej vody spomína Miriam Lexmannovú či Viliama Karasa. „Karas nám povedal, že sa nejde fokusovať práve na túto pozíciu, Miriam tiež váha a budúci týždeň už povie definitívne rozhodnutie“ povedal Majerský.  

Označuje svoje kone za „dôstojných zástupcov na prezidentskom poste." Ďalšie šedé eminencie, pri ktorých nie je treba vyvinúť extrémnu silu, aby sa dalo zaťahovať nitkami, na ktoré sú zavesené ako marionety.

Karas, Lexman, fotokoláž, zdroj: TASR, facebook

Lojzo Hlina prekvapil. Nič prekvapujúce

Samorast Alojz Hlina sa vytasil s celebritou slovenskej politiky, ktorá si toho odžila až príliš. Slovenský Biden, extrémny prežitok a častý objekt pobavenia celého národa. Miláčik bigotných senioriek, František Mikloško. Čo dodať. Niečo také mohlo napadnúť iba pána Hlinu.

On sa predsa svojich straníckych kolegov nebude pýtať. Inak budú zasa lietať päste, ako sme mohli vidieť v parlamente neraz. Je čo dodať? Ja myslím, že nie. Každý, kto sleduje našu politickú scénu berie totiž meno František Mikloško s pousmiatim. Ktovie, ako tento Hlinov návrh vzal Mikloško sám. Každopádne, jeho návrh stojí za reč. Ak už za nič iné.

Najnovší PRIESKUM na post prezidenta SR favorizuje túto trojicu
Nezadržateľne sa blíži termín prezidentských volieb a už sa vo vzduchu objavujú rôzne mená. Najnovšie sa s kandidatúrou pohráva aj bývalý policajný riaditeľ Štefan Hamran. Kandidatúru pre túto chvíľu oficiálne potvrdili len Štefan Harabin či... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Premiér ambíciu kandidovať na prezidenta nemá

Predseda vlády SR a šéf Smeru-SSD Robert Fico nemá ambíciu kandidovať na prezidenta. Vyplýva to z jeho vyjadrenia v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

"Kandidovať na prezidenta nepôjdem," zdôraznil Fico. Deklaroval, že ak sa predseda parlamentu a Hlasu-SD Peter Pellegrini rozhodne kandidovať, Smer-SSD ho podporí v jeho kampani a úsilí.

Robert Fico sa už môže iba smiať. Obvinenie voči nemu špeciálny prokurátor Daniel Lipšic zrušil Foto: TASR

"Mojím mandátom je vyhrať nasledujúce parlamentné voľby so stranou Smer-SD," reagoval na otázku o prípadnom záujme odísť na Ústavný súd SR. Nevie si predstaviť, že by po pár mesiacoch uvažoval o odchode z pozície predsedu vlády. Naznačil úvahy o spojení dvoch malých ľavicových politických strán so Smerom.

Vláda podľa neho ukazuje neuveriteľnú dynamiku. "Vládna koalícia funguje, je dobre nastavená," podotkol v relácii. Bude trvať na tom, aby peniaze smerujúce z rezortu zahraničia na konferenciu Globsec boli presmerované na podporu Matice slovenskej.

V prípade navrhovaných zmien v trestnej politike hovorí o riešení problému, ktorý spočíva aj v drakonických trestných sadzbách. Potrebné je podľa neho i odbremenenie slovenského väzenstva. Za ďalší problém považuje tzv. kajúcnikov. Pozíciu Úradu špeciálnej prokuratúry považuje za neudržateľnú. "Tento úrad má na svedomí obrovské množstvo porušovania základných ľudských práv, čo sa prejavilo vo viacerých rozhodnutiach Ústavného súdu SR alebo Najvyššieho súdu SR," dodal.

Tento zvuk by ste v EP ROZHODNE NEČAKALI! Štekot slovenských europoslancov? (VIDEO)
Plenárne zasadnutie Európskeho parlamentu sa venovalo aj podnetu slovenských (doma – v SR - opozičných) europoslancov. Tí boli schopní kvôli prehratým voľbám žalovať na vládu Roberta Fica (Smer-SSD), ktorá sa podľa nich snaží rozložiť právny štát v... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik