Britský tínedžer zmizol na 6 rokov! Teraz sa vracia domov
17 | 12 | 2023 I Mária Sliacka/TASR

Šesť dlhých rokov prešlo od jeho záhadného zmiznutia. Nezvestný britský tínedžer Alex Batty bol nájdený vo Francúzsku.

Uniesli ho a žil v „duchovnej komunite“

Alex Batty  pochádza zo severoanglického mesta Oldham. Pred šiestimi rokmi záhadne zmizol. Keď mu tento týždeň zastavil vodič v horskej oblasti južného Francúzska blízko Toulouse, chlapec bol vyčerpaný, a preto ho vodič dodávky  odviezol na policajnú stanicu.

Vodič sa vyjadril, že mu chlapec povedal, že ho „uniesli“ a žil v „duchovnej komunite“ v Španielsku. Neskôr sa presťahovali do Francúzska. Alex Batty  sa však rozhodol odísť, lebo chcel „žiť normálny život, vidieť znovu starú mamu a mať normálnu budúcnosť“.

Chlapca uniesla jeho matka a starý otec

Polícia uviedla, že chlapca uniesla jeho matka a starý otec v roku 2017 pod zámienkou, že idú na dovolenku do Španielska. Žili v komunitách s alternatívnym spôsobom života v Španielsku a vo francúzskych Pyrenejach.

Týraný našťastie nebol

Zdravotný stav Alexa je našťastie dobrý, týraný , zdá sa, nebol. Zákonným zástupcom chlapca je jeho stará matka. Jeho matka, Melanie Battyová, sa ešte nenašla a údajne by mohla byť vo Fínsku.

Agentúra AFP s odvolaním sa na prokuratúru v meste Toulouse uviedla, že  Batty odletí z Toulouse do Londýna  v sprievode niekoľkých britských policajtov.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik