SNS nesúhlasí s prístupovými rokovaniami Ukrajiny do Európskej únie!
16 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Slovenská národná strana rešpektuje rozhodnutie predsedu vlády Roberta Fica, ktorý podporil vstup Ukrajiny do prístupových rokovaní s Európskou úniou. Napriek uvedenému SNS je presvedčená, že sa mal správať ako Viktor Orbán pri schválení týchto rokovaní a mal odísť zo sály, uvádza SNS vo svojom vyhlásení.

Pri balíku finančnej pomoci Ukrajine mal stáť bok po boku Viktora Orbána a tak zabrániť tejto pomoci. Ukrajina je nestabilným štátom plný korupcie a záhadných obchodov alebo máme možnosť vidieť, že na zastupiteľstvách sa hádžu delobuchy či granáty. Úlohou vlády a celej koalície je spolupracovať najmä so štátmi V4, čiže aj premiérom Maďarska.

50 miliárd pre Ukrajinu je obrovská finančná pomoc, ktorú si Európska únia nemôže dovoliť. Slovensko aj európske štáty sa zadlžujú. Ukrajina nemôže vstúpiť do Európskej únie skôr, než nedôjde k vyriešeniu konfliktu s Ruskou federáciou. Na uvedené je však treba súčinnosť elít Spojených štátov amerických a Ruskej federácie ako aj predstaviteľov Európskej únie. Cesta konfliktov a napätia s Ruskou federáciou nevedie k ničomu. Európska únia si takýmito krokmi ubližuje.

Strana SNS s daným balíkom pomoci nesúhlasí a je presvedčená, že pomáhať Ukrajine je dôležité len v oblasti humanitárnej pomoci. Je však dôležité tak, ako to urobil maďarský premiér Viktor Orbán blokovať akúkoľvek pomoc Ukrajine, ak už dochádza k ohrozeniu záujmov Európskej únie na úkor jej obyvateľov.

Napriek uvedenému SNS vyjadruje pochopenie pre politickú stratégiu Roberta Fica. To, že sme v koalícii však neznamená, že nebudeme poukazovať aj z hľadiska podpory našich voličov na iný prístup k problematike Ukrajiny. Občania Slovenska nemôžu doplácať stále na problémy iných, obzvlášť po 3,5 roka ničenia našich životov.

Danko hromží: Zamestnávatelia využívajú žiakov z duálneho vzdelávania aj ako lacnú silu
Niektorí zamestnávatelia využívajú žiakov z duálneho vzdelávania ako lacnú pracovnú silu. Nezískajú tak praktické zručnosti, ktoré by mali nadobudnúť, a preto môžu dosahovať horšie výsledky v záverečných skúškach. Pre TASR to uviedol podpredseda... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik