PREMIÉR sa zastal Jozefa Hambálka, člena NOČNÝCH VLKOV
16 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Premiér Robert Fico bude žiadať škrtnutie občana Slovenskej republiky Jozefa Hambálka z sankčného zoznamu únie. Muž je členom motorkárskej skupiny Noční vlci, vlastný areál s vojenskou technikou a podľa slovenských médií je osobným priateľom ministra obrany Roberta Kaliňáka.

„Predsedníčke Európskej komisie som oznámil, že budeme otvárať tému občana Slovenskej republiky, pána Hambálka, ktorý je ako jediný občan z krajín Európskej únie zaradený na sankčný zoznam,“ povedal premiér.

Túto tému chce Robert Fico otvoriť tiež na nadchádzajúcej návšteve Berlína, kde bude rokovať so spolkovým kancelárom Olafom Scholzem.

„Zisťovali sme si mechanizmy. Na jar a na jeseň sa robia zásahy do tohto zoznamu. Videl som ľudí, ktorí už boli vyradení z tohto zoznamu – a vôbec to neboli občania Slovenskej republiky, ale občania krajín EÚ. Jediným takýmto človekom je pán Hambálek, “povedal premiér.

PREMIÉR sa zastal Jozefa Hambálka, člena NOČNÝCH VLKOV, foto: TASR

Podľa predsedu slovenskej vlády je Hambálkovi možné vyčítať iba to, že je milovníkom motocyklov.

Hambálek sa ocitol na sankčnom zozname ako šéf európskej odnože motorkárskej skupiny Noční vlci.

VIDEO Noční vlci na Slavíne. Večná sláva našim osloboditeľom, nikdy nezabudneme!
V predvečer výročia oslobodenia poslednej obce na Slovensku od fašistov (3. máj 1945) sa zástupca veľvyslanca Ruskej federácie na Slovensku a Noční vlci - Slovensko, zúčastnili pietneho aktu na Slavíne v rámci spomienkovej akcie Cesty... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik