LIPŠIC je ochotný sa obetovať. Je neochvejne presvedčený, že to Slovensko ocení...
17 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Daniel Lipšic bojuje so svojimi kolegami v prvej línii proti najzávažnejšiemu zločinu. Ich práca zabezpečuje našej krajine neoceniteľnú bezpečnosť a spravodlivosť. Kvôli týmto elementom je ochotný sa jej aj vzdať. Jeho „obetavosť“ si zaslúži náš obdiv...

„Ako poznám mojich kolegov, nenechali by si zobrať slobodu rozhodovania, aj keby tam bol iný špeciálny prokurátor. Preto politici veľmi dobre vedia, že by im nepomohlo vymeniť šéfa špeciálnej prokuratúry, pretože absolútna väčšina mojich kolegov by išla ďalej a neuhli by ani o milimeter,“ dušuje sa Lipšic.

Čo stojí za týmto blahosklonným gestom?

Hlava ÚŠP tvrdí, že jeho ponuka stále platí. Ak vláda ustúpi od svojich zámerov zrušiť alebo oslabiť fungovanie ÚŠP a jeho prokurátorov, vzdá sa funkcie špeciálneho prokurátora. „Zachovanie tejto výnimočnej inštitúcie musí byť vždy dôležitejšie, ako akákoľvek funkcia. Boj proti organizovanému zločinu a korupcii nie je, a nesmie byť, založený na jedinej osobe,“ vyjadril sa okázalo. Možno sa však už vidí na vyššom poste, ako je ten prokurátorský. Je toto spôsob, ako si otvoriť dvierka späť do sveta vysokej politiky na Slovensku? Nestačí, že už z nej „ako chlap“ raz odišiel? V prípade prokurátora, ktorý má ambicióznosť v krvi, sa to vylúčiť nedá.

Lipšic zdvíha päste a vyzýva do boja.

„Je to dobrý boj. Budeme bojovať ďalej.“ Odhodlanosť Lipšica určite ocení celé Slovensko. Predovšetkým jeho progresívnejšia časť. Hoci Úrad špeciálnej prokuratúry patrí medzi právnicky anachronizmus v takmer celej Európe. Okrem legendárneho Rumunska a Rakúska, kde existuje hybrid tejto inštitúcie. Prečo však nepokračovať v byrokratických spôsoboch, o ktorých prepotrebnosti sú presvedčení ľudia na spôsob Lipšica?

Svoje konanie určite považuje za dôkladnejšie a je prejavom perfekcionizmu. Alebo chce mať jednoducho veci pod palcom a jeho jastrabie oko a často aj ucho mienia dbať nad realizáciou spravodlivosti na Slovensku. „Tisíce a tisíce a tisíce“ kvázi uvedomelých Slovákov tomu už uverili. Treba preto dávať na tohto pána spravodlivého pozor a vážiť si jeho prítomnosť tak v právnickom odbore, ako aj počas prechádzania cez cestu, pretože v oblasti cestnej premávky to nemá ešte úplne jasné... Ale aj z toho sa dokáže pán prokurátor vysekať. Však je to schopný, čestný a pohotový chlap.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik