KYJEV zasiahlo intenzívne bombardovanie
16 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Kyjev sa v noci na sobotu stal terčom ďalšieho ruského útoku dronmi. V meste boli počuť množstvo explózií, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov. Správy o prípadných obetiach či škodách zatiaľ kyjevské úrady nezverejnil, uviedli ale, že sa všetky bezpilotné lietadlá podarilo zostreliť. Generálny štáb armády nad ránom podľa agentúry Ukrinform oznámil, že nad celou Ukrajinou bola zničená väčšina dronov.

Výbuchy sa podľa Reuters ozývali z častí Kyjeva na oboch brehoch rieky Dnepr, ktorá ukrajinskú metropolu rozdeľuje. Proti bezpilotným lietadlám bola nasadená protivzdušná obrana.

Starosta mesta Vitalij Kličko uviedol, že útok smeroval proti oblastiam v centre Kyjeva. Podľa miestnych obyvateľov sa tam výbuchy krátko po polnoci ozývali po dobu 45 minút.

„Všetky nepriateľské ciele boli zničené silami a prostriedkami protivzdušnej obrany,“ uviedla vo vyhlásení kyjevská vojenská správa. Útok podľa nej prišiel v niekoľkých vlnách.

FB | Vitalij Kličko

Gubernátor ruskej Kurskej oblasti Roman Starovojt v sobotu ráno podľa agentúry TASS oznámil, že ruská obrana zneškodnila útok ukrajinských bezpilotných prostriedkov. Podľa neho sa nikto v dôsledku útoku nezranil. Starovojt tiež informoval o ďalšom útoku v meste Dmitrijev, kde podľa neho bolo poničené železničné zariadenie.

Rusi tretí deň masovo ostreľujú Ukrajinu. Zasiahli aj dôstojníkov z NATO!
Ukrajina je v plameňoch. Rusko ničí objekty ukrajinských ozbrojených síl v Kyjeve a Odese. Ruské útoky na vojenské, infraštruktúrne a priemyselné ciele ukrajinskej armády pokračujú už tretí deň po sebe. Tvrdé rany... Deň predtým zasiahli ruské... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik