Hrabko to vystihol! Voliči PS, SaS a KDH protestujú pre FRUSTRÁCIU Z VÝSLEDKOV VOLIEB
16 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Doteraz sa nevedia zmieriť s prehrou! Hlavnou motiváciou voličov Progresívneho Slovenska, SaS a KDH zúčastňovať sa protivládnych protestov je frustrácia zo samotných výsledkov parlamentných volieb a z toho, že ich strany nedokázali zložiť vládnu koalíciu. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Nevedia sa zmieriť s výsledkom demokratických volieb

Dôkazom podľa neho môžu byť aj kľúčové heslá demonštrácií zamerané najmä proti vláde Smeru-SD. Hodnotenie účasti na mítingoch politických strán v Bratislave a Košiciach je podľa Hrabka rôzne v závislosti od toho, kto a na základe čoho ju posudzuje.

On osobne považuje účasť ľudí za vysokú a ešte vyššia by podľa neho bola, ak by akcie viac podporili umelci. "Uvidíme, ako budú prebiehať ďalej. Je v poriadku, že sú a ľudia môžu slobodne vysloviť svoj názor," doplnil.

Nič moc neovplyvnia

Protesty podľa neho nebudú mať žiadny vplyv na rušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), súčasné vládne strany podľa Hrabka zásadné zmeny úradu avizovali dlhodobo už pred voľbami a je málo pravdepodobné, že by si ich rozmysleli.

"V tejto chvíli má v parlamente pre vládnu koalíciu prednosť zákon o štátnom rozpočte. Je na ich stratégii, kedy zaradia rušenie ÚŠP a či na ňom budú trvať, ale predpoklad je, že na ňom trvať budú," konštatoval.

Podstatní sú dvaja kandidáti

Hrabko sa dotkol aj budúcoročných prezidentských volieb. Pokiaľ by kandidatúru potvrdil Peter Pellegrini (Hlas-SD), Hrabko očakáva hlavný súboj medzi ním a Ivanom Korčokom, ktorý už kandidatúru ohlásil. Väčšina ďalších kandidátov bude podľa Hrabka vo voľbách sledovať prioritne iné ciele, nie boj o víťazstvo.

FOTO TASR - Michal Svítok | Na snímke publicista Juraj Hrabko pred nakrúcaním relácie v TASR. Bratislava, 15. marca 2023

Líder Aliancie-Szövetség Krisztián Forró môže podľa Hrabka chcieť v prvom rade zviditeľniť svoju mimoparlamentnú stranu, v prípade kandidatúry Andreja Danka (SNS) alebo Miriam Lexmann (KDH) môže ísť o prípravu na voľby do Európskeho parlamentu. "Relevantní kandidáti sú dvaja a tak to zrejme aj ostane," zhrnul Hrabko.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Peter Pellegrini galantne "odpálil" Veroniku Remišovú
To, že opozícia nepozná rovnaký meter už dávno vieme. Obštrukcie z jej strany sú „opodstatnenými návrhmi“ obohacujúcimi slovenskú politiku na maximálnu možnú mieru. Ak má proti niečomu výhrady koalícia, je to prejav nafúkanosti, či až do neba... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik