György Gyimesi OSTRO: Progresívni europoslanci sú SVINIARI! (VIDEO)
17 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Rozhovor s podpredsedom Aliancie Györgym Gyimesim o tom, prečo sú proti vstupu Ukrajiny do EÚ, prečo je za zrušenie ÚŠP, prečo musí byť expresívny pri hodnotení správania sa slovenských progresívnych europoslancov v Bruseli, ako hodnotí protesty progresívcov aj o tom, ako vidí svoju politickú budúcnosť.

Novozvolený podpredseda strany Aliancia Győrgy Gyimesi tri roky sedel v koaličných laviciach spoločne s poslancami za SaS, nejaký čas aj s Richardom Sulíkom a Máriou Kolíkovou. O to viac teraz prekvapuje jeho názor na práve týchto dvoch bývalých kolegov, z ktorých Kolíkovú považuje za ukážkový príklad kariérizmu a o Sulíkovi si myslí, že prežije aj škandál v Dubaji. 

O skrátenom legislatívnom konaní hovorí, že skrátené veľmi nebude, „pretože keď sa prihlási 50-60 opozičných poslancov, je to dostatočný čas na to, aby sa vyjadrili všetci, ktorí sa vyjadriť chcú,“ hovorí Gyimesi v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Kolíkovú nešetril

Ľudí, ktorí na protestoch stoja na tribúnach podľa Gyimesiho nemotivuje obava o právny štát, či zrušenie  ÚŠP, ale nenávisť k súčasnej vláde a ku všetkému, čo je konzervatívne, či národné a nie je progresívne. Špeciálne hovorí o Márii Kolíkovej, ktorá aj na tribúnach, aj na tlačových besedách vystupuje ako horlivá ochrankyňa právneho štátu.

„Ak pani Kolíková hovorí na kohokoľvek v tejto krajine, že je kariéristom a že je hanbou justície... keď to hovorí človek, ktorý slúžil SDKÚ, ktorá slúžila verne aj Ficovi, ako štátna tajomníčka, slúžila Mostu-Híd, potom sa zrazu stala liberálkou u Kisku v Za ľudí, rozbila tú stranu, preskočila do SaS... Tak keď toto nie je kariérizmus a prevracanie kabátov, tak potom už neviem, čo iné,“uvažuje Gyimesi v Rozhovoroch s Mimi Šramovou.

Bývalej ministerke tiež vytkol, že nikdy nevysvetlila podozrivé úmrtia Lučanského a Krivočenka. Gyimesi pripomína, že ten dozorujúceho prokurátora niekoľkokrát žiadal o telefonát manželke, o stretnutie s notárom a prokurátor to odmietol. „To sú jednoznačné zlyhania, ktoré sa nedajú zakamuflovať ničím, ani nenávisťou.“

OPOZÍCIA kope ako ZDOCHÝNAJÚCI KÔŇ: Urážajú, obviňujú, útočia, klamú a... OKYDÁVAJÚ Slovensko!
OPOZÍCIA SA UTRHLA Z REŤAZE! Už je taká rozbesnená, že to, čo stvára, čoraz menej pripomína politiku a čoraz viac neurózu. Veľmi nebezpečnú neurózu. Už nadávajú aj americkému veľvyslancovi! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Sulík ako survivor (ten, čo prežije, pozn. red.) slovenskej politiky

„Richarda Sulíka odpisovali už v roku 2012 po trinástich raňajkách s Kočnerom. Vtedy sa na verejnosť dostalo, za koľko šiel jeden hlas pre vtedajšieho generálneho prokurátora Trnku. Prežil aj kauzu, kde bolo veľmi jasne dokázané, ako blízko má k Haščákovi. Prežil aj to, že štyri roky pôsobil v Bruseli a stále sa dostal do parlamentu. A prežije asi aj teraz, pretože liberálne médiá absolútne neskúmajú to, čo skutočne bolo za tým Dubajom,“ vymenúva Gyimesi to, vďaka čomu ho nazval survivorom (ten, čo prežije) slovenskej politiky.

Pripomína, že to nie je len tých „v účtovníctve stratených“ šesťstotisíc eur, ale tam sú podľa neho premrhané milióny, ktoré sa dali ušetriť. Ako príklad takto vyhodených peňazí uvádza opulentné večere, pričom na jednej z nich sa zúčastnil aj on, vtedy ešte ako poslanec.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik