Danko odkazuje SASKE: GEISSENOVCI NÁM NEPOMÔŽU, pán Gröhling! (VIDEO)
16 | 12 | 2023 I Dušan Janek

SaS asi zabudli na iniciatívu SNS a predsedu národovcov, Andreja Danka. Vo všeobecnosti, Sulíkovci radi zabúdajú na to, čo sa zabudnúť má a vyzdvihnú vždy to, čo nie je vytvorené ich zásluhou. Ale svoje úspechy vždy vedia osláviť rozbíjaním barov za štátne... 107 000 hore, 107 000 dole... Tak budú bojovať aj o GLOBSEC, aby bolo zasa čo rozbíjať.

Andrej Danko v parlamente nezabudol. Nezabudol na to, že naši „zelenáči“ nevedia vynachváliť fond na podporu športu a hrdo sa hlásia k tomuto nápadu ako ku svojmu. Možno by im pomohol poriadny „vyprošťovák.“ Tak im ho Andrej Danko dal:

„Chválite všetci fond na podporu športu, ale keď som ho tu v roku 2018 obhajoval a zdvíhal podporu z pätnásť miliónov na dvadsať, rozprávali ste tie isté reči, ako budeme kradnúť... Rešpektujem, že ste niektorí systém dorobili, ale pán Krúpa, ja som nechodil otvárať štadióny... My sme iniciovali rekonštrukciu Dukla Banská Bystrica a projekty za desať miliónov na výmenu škvary, kde išli nové atletické ovaly, stavali štadióny...“ varoval Grohlinga za jeho pohodlné opomenutia. „Prosím, kto robí, robí aj chyby... Ale viete, pán Grohling, od 1. januára o 20 %, t.j. o dvadsať miliónov priamo športovým zväzom. Na žiadne autá a pre funkcionárov SNS.“

Podpora športu na Slovensku rapídne porastie. To sa opozičným „patriotom“ páčiť nebude

„Fond na podporu športu dostane celkovo z rozpočtu päťdesiat milión eur,“ zotrel Andrej Danko poslancov SaS. Pripomenul, že o tejto sume nebudú rozhodovať politici, ale samotné športové zväzy. Koalícia podporí i fond na podporu cestovného ruchu, proti čomu poslanci koalície vyvinú neopodstatnené námietky a médiá o tom už začali iniciatívne pochybovať tiež.

Komu z mainstreamu a opozície by sa páčilo, ak by si práve koalícia získala AKÉKOĽVEK sympatie zo strany obyvateľstva práve tým, že by úspechmi v športe a využití jedného z našich najväčších klenotov, prírody pomohli rozpočtu a zvýšili sebavedomie a povedomie národa.

Andrej Danko ubezpečil poslancov, že Slovensku zostanú aj financie na zabezpečenie usporiadania akcií, aby sme, ako sa hovorí, v hanbe nezostali... Peniaze budú, fiasco nie. Dokonca je ich viac, ako môžu poskytnúť, pretože finančné dotácie sú obmedzené a podľa zákona sa nesmú prekračovať. SaS by určite vedeli, čo so zvyšnými financiami urobiť. Rozbili by bar v nejakom nóbl podniku v Jasnej...

Predseda SNS apeloval na potenciálnu podporu športu a cestovného ruchu aj zo strany SaS

Andrej Danko poprosil, aby v prípade, ak by sa opozícia dostala k vláde podporila aj šport a cestovný ruch. Tá niečo také však nezvykne robiť. Nemá pamäť ako slon. Jana Bittó Cigániková predáva svoje super BMW Cabrio a určite jej nezostane dosť peňazí, preto si vie určite predstaviť, že by nejakých tých pár zbytočných desiatok tisíc vyhodila na ružovučko-zelenučký kabriolet podobnej ľudovej značky, ako je jej bavorák, o ktorý prestala javiť záujem.

Smejete sa... Však sa vy dosmejete...

„Smejete sa z menu, keď hovorím o identifikácii národných jedál, štátnej receptúre, hviezdičkovaní reštaurácií, všetko to bude obsahovať. Želám vám, aby ste raz mali moc a nielen veci kritizovali a rozbíjali, ale aby ste aj niečo vytvorili, lebo pre cestovný ruch, odpustite pán Grohling sú Geissenovci veľmi málo..“ neodpustil si pripomenúť výstrelok SaS, definujúci úroveň Sulíkovcov a médií, ktoré takúto stoku vypúšťajú do slovenských obývačiek prostredníctvom svojho vysielania.

SNS nesúhlasí s prístupovými rokovaniami Ukrajiny do Európskej únie!
Slovenská národná strana rešpektuje rozhodnutie predsedu vlády Roberta Fica, ktorý podporil vstup Ukrajiny do prístupových rokovaní s Európskou úniou. Napriek uvedenému SNS je presvedčená, že sa mal správať ako Viktor Orbán pri schválení týchto... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik