Erik Kaliňák: Takto vyzerá OBROVSKÝ STRACH MATOVIČOVCOV v praxi (VIDEO)
16 | 12 | 2023 I Eka Balaškvoá

Ako sa báli volieb, tak sa boja právneho štátu, ale my neuhneme! Erik Kaliňák (Smer-SSD), ako všetci z vládnej koalície upozorňuje, že od svojich predvolebných sľubov nemienia uhnúť. Kaliňák navyše vo svojom videu na Facebooku ukazuje, ako prebieha rozprava o tzv. Lex konsolidácia - hoci sa musí stihnnúť ešte pred zákonom o rozpočte na rok 2024, opozícia podľa neho schválne naťahuje rozpravu nezmyselnými príspevkami.

„Už štvrtý deň rokujeme o tzv. Lex konsolidácia. To je súbor opatrení, ktorým sa snažíme vzkriesiť naše verejné financie, ktoré Igor Matovič totálne rozvrátil. Je to zároveň súbor opatrení, ktoré musíme prijať pred tým, než bude schválený štátny rozpočet,“hovorí Kaliňák, idúc chodbami parlamentu s tým, že zákon o štátnom rozpočte na budúci rok musí byť schválený do konca decembra. Zástupcovia ľudu na to majú už len veľmi málo dní, z ktorých ešte uberú sviatky.

„O tom, čo bývalá vládna koalícia spravila absolútne všetko pre to, aby sa voľby konali čo najneskôr a my mali čo najkratší čas na to, aby sme vytvorili a napísali zmysluplný rozpočet, tak tu teraz štyri dni zdržiavajú,“nespokojne konštatuje Kaliňák, ktorý očakáva, že v najbližších dňoch budeme počúvať o bránení vo výkone poslaneckého mandátu a znemožňovaní odborného vyjadrenia sa k rozpočtu a Lex konsolidácia. A svoje slová o zdržiavaní Kaliňák dokladá takmer dve minúty trvajúcou ukážkou vystúpenia Ľubomíra Galka (bývalé OĽaNO).

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Piatok s Pellem: Samosprávy sú partner, nie nepriateľ (VIDEO)
Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas SD) sa vo svojom Piatku z Pellem priznal k dvom pocitom z tohto týždňa. Ten prvý, pozitívny, zažil na kongrese samospráv v Poprade, ktorý pripravil minister regionálneho rozvoja, Richard Raši. Takmer tisíc... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik