AKTUÁLNE Člen mestskej rady na Ukrajine HODIL GRANÁTY na svojich KOLEGOV! On mŕtvy, 26 zranených, 6 z nich v kritickom stave! (VIDEO)
16 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Člen obecnej rady v západoukrajinskej obci Keretsky v piatok počas zasadnutia Mestského zastupiteľstva hodil granáty na svojich kolegov. Pri incidente bolo zranených 25 osôb, jednen človek zomrel.

 

Na videu zverejnenom na sociálnych sieťach je vidieť, ako muž v čiernom oblečení počas búrlivej diskusie medzi členmi rady preniká dverami do miestnosti. Potom vyberie z vreciek tri granáty, odpáli ich a hodí na podlahu, čo v miestnosti vyvolá krik.

"Dvadsaťšesť ľudí utrpelo zranenia, z toho šesť je vo vážnom stave," uviedla miestna polícia vo vyhlásení. Dodala, že záchranári sa snažia oživiť muža, ktorý granáty hodil. Vzhľadom na prebiehajúcu vojnu s Ruskom má teraz mnoho Ukrajincov prístup k zbraniam, píše agentúra AFP. Ako sa neskôr ukázalo, jeden človek zomrel.

Obec leží v Zakarpatskej oblasti východne od Mukačeva.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Rusi na hranici NATO? USA nemôžu dovoliť Ukrajine prehrať
Washingtonský inštitút varuje pred „zlým nápadom“ s Ukrajinou. Američania dnes riešia otázku, ako pokračovať v pomoci Ukrajine. Washingtonský Inštitút pre štúdium vojny upozornil, že Američania v tomto konflikte hrajú oveľa zásadnejšiu úlohu, než... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik