VIDEO: Viac, ako agresívny útok v centre Košíc, šokuje konanie mestskej polície
15 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Obyvatelia Košíc po zhliadnutí videa ostali v šoku. Nielen z činu, ktorý spáchal neznámy muž, ale aj z prístupu mestskej polície. Na videu, ktoré bolo uverejnené na internete, totiž jasne vidno ako bez mihnutia oka obišli miesto činu. 

Na sociálnych sieťach sa šíri video z Košíc, metropoly východu. 

Neznámy muž najprv z diaľky hodil fľašu do výkladu, pričom okamžite rozbil sklo. Hneď na to do neho ešte párkrát udrel päsťou. Na videu možno vidieť, ako sa kusy skla a črepiny rozlietavajú po celej ulici. Muž následne z miesta činu odíde.

Len pár minút potom, ako došlo k incidentu sa okolo toho miesta činu prechádzali dvaja mestskí policajti. Boli na pravidelnej obchádzke.  

Viac zarážajúce, ako samotný čin je pritom samotné konanie, resp. nekonanie mestských policajtov.

Tí miestu, kde bolo rozbité okno nevenovali absolútne žiadnu pozornosť, naopak, bez povšimnutia ho obišli s rukami vo vreckách.

Pod zverejneným videom sa spustila na mestských policajtov paľba kritiky

„Hlavne, že mestská polícia prešla okolo a reakcia žiadna. Hlavne, aby nemali žiadnu robotu."

„A polícia nič….či nevidím, nepočujem??? Haló….to bola len zdravotná prechádzka? Vedenie polície by sa malo zaujímať, prečo sa iba prechádzajú".

„Policajti prešli dookola a nič. Rozbitý výklad, pod ním krabica. Nič. Nezáujem. Smetiar vzal vec s otlačkami. Hlavne, že sa policajtom dobre debatovalo. Ruky vo vreckách.“

„Mestská polícia to zabila, sa prechádzali ako na rande.“

Vyjadrenie polície

“Môžeme potvrdiť, že vo Vami uvedenom prípade poverený príslušník Obvodného oddelenie PZ Košice Staré mesto vo veci vedie vyšetrovanie pre podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Vo veci sú vykonávané potrebné úkony smerujúce k stotožneniu páchateľa, v úzkej  spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície. Bližšie sa k vykonávaným úkonom nebudeme vyjadrovať z dôvodu možného zmarenia zabezpečenia dôkazov. Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracuje,” uviedla policajná krajská hovorkyňa Jana Mésarová pre portál Regióny.sk.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik