Môžete sa tešiť! Najlacnejšie tankovanie za posledný polrok!
15 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Motoristi sa pred Vianocami môžu tešiť. Na prelome októbra a novembra síce ceny benzínu a nafty mierne stúpali, no momentálne sme svedkami ich poklesu.

Motoristi sa pred Vianocami môžu tešiť. Momentálne sme podľa portálu Topky svedkami poklesu cien benzínu a nafty. A cena ropy takisto stále klesá.  

Ako to vyzerá týždeň pred Vianocami

Najväčším prekvapením tohto týždňa je pokles ceny nafty, ktorá v len v priebehu pár dní klesla o 5 centov za liter. Oproti minulotýždňovej cene 1,584 EUR/l dnes liter nafty stojí len 1,534 EUR/l. Na plnej nádrži (50l) tak s rozdielom necelého týždňa motoristi využívajúci dieselové autá ušetria 2,5 eura. Benzín klesol podobne, o necelých 5 centov za liter. Na cenových tabuliach čerpacích staníc tak  možno vidieť novú sumu v priemere 1,529 EUR/l. Pred týždňom sme liter benzínu mohli natankovať v priemere za 1,574 EUR/l.

Cena ropy stále klesá

K obavám o dopyt po rope podľa agentúry Reuters prispeli údaje o vývoji inflácie v Spojených štátoch. Poklesu cien ropy však nezabránili ani obavy z narušenia dodávok z Blízkeho východu. Ceny ropy sa opäť výrazne znižovali pre obavy o budúci vývoj dopytu. Severomorská ropa Brent okolo 18:15 SEČ vykazovala pokles o zhruba 3,8 percenta, zostúpila tak do blízkosti 73 dolárov za barel. Americká ľahká ropa WTI strácala takmer štyri percentá a pohybovala sa neďaleko 68,5 dolára za barel.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik