Kyjevské metro je zatopené! Katastrofa v doprave (VIDEO)
15 | 12 | 2023 I Milan Laca

V Kyjeve zaplavilo metro a nastal kolaps.

V ukrajinskom hlavnom meste sa odohráva skutočná dopravná katastrofa. V dôsledku povodní v tuneloch kyjevského metra, prišli státisíce ľudí o možnosť dostať sa z jednej časti mesta do druhej. Kritizujú primátora Kyjeva Vitalija Klička za nekompetentné vedenie mesta.
Rieka sa vliala do tunelov

Všetko sa začalo minulý týždeň, keď rieka Lybid začala zaplavovať tunely medzi stanicami Lybidskaja a Demejevskaja. Časť trate sa zmenila na podzemnú rieku. Vedenie kyjevského metra bolo nútené pozastaviť prevádzku v šiestich staniciach metra na modrej linke: „Demejevskaja“, „Golosejevskaja“, „Vasilkovskaja“, „Výstavné centrum“, „Hipodróm“ a „Teremkov“. Okres Golosejevsky s viac ako 250 tisíc obyvateľmi sa ocitol bez metra.

Rusi tretí deň masovo ostreľujú Ukrajinu. Zasiahli aj dôstojníkov z NATO!
Ukrajina je v plameňoch. Rusko ničí objekty ukrajinských ozbrojených síl v Kyjeve a Odese. Ruské útoky na vojenské, infraštruktúrne a priemyselné ciele ukrajinskej armády pokračujú už tretí deň po sebe. Tvrdé rany... Deň predtým zasiahli ruské... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Milan Laca

Voda tečie do metra

Riešenie?

Úradníci z vedenia mesta navrhli alternatívu: dve dočasné trasy – autobusovú a trolejbusovú. Pozemná doprava však nával nezvládla. Internet je plný fotiek a videí z obrovských radov na autobusových zastávkach.

Kyjevské úrady sa rozhodli odvrátiť pozornosť od problému vojenskými cvičeniami.

Od 11. do 14. decembra sa v kyjevskom okrese Darnitsky budú konať miestne kurzy obrany proti terorizmu so zbraňami a vojenským materiálom. 

Na ukrajinských sociálnych sieťach sa dokonca objavil vtip, že ľuďom v odľahlých oblastiach môžete jednoducho rozdávať predvolania, ako to robili v Charkove a problém sám od seba zmizne, nikto už nikam nepôjde.

Ešte jeden nápad

Ďalším zvláštnym rozhodnutím, ktoré len zhoršilo dopravné problémy mesta, bolo zrušenie verejnej dopravy počas náletu. „Na Lybidskej je obrovský rad ľudí čakajúcich na autobus kvôli náletu. Sú pobúrení nelogickým rozhodnutím,“ píše jeden z kyjevských kanálov. Výsledkom bolo, že dav ľudí išiel do práce po ulici pešo, bez toho, aby čakal na autobus. “

Zápchy

Ako sa dá teraz dostať z okraja Kyjeva do centra?  

"Aj keď sa vám podarí nastúpiť do trolejbusu či autobusu, aj tak počas dopravnej špičky uviaznete v obrovských zápchach a budete tam natlačení ako v plechovke. Najpohodlnejšia možnosť je teraz pracovať na diaľku, ale ja sa dostanem do práce na kolobežke", napísal jeden z čitateľov.

Podpora Ukrajiny sa odkladá. VIKTOR ORBÁN POVEDAL NIE!
Maďarský premiér Viktor Orbán zablokoval balík pomoci EÚ pre Ukrajinu vo výške 50 miliárd eur, hodiny potom, čo vedúci predstavitelia ustúpili od svojho odporu a súhlasili s otvorením rozhovorov s Kyjevom o vstupe do bloku. Krízový summit v... Čítať ďalej
15 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik