BRUTÁLNA vražda podnikateľa! Na krku mal poklop z kanála priviazaný reťazou
16 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Páchateľa zadržali až po 16 rokoch! V roku 2006 objavili kajakári, ktorí sa plavili na jazere v Novákoch, nohy, ktoré  vytŕčali z vody. Asi dva týždne predtým zmizol podnikateľ Rastislav († 30). Bol zavraždený a podozrivého páchateľa Branislava polícia zadržala až po 16 rokoch.

Na krku mal poklop z kanála priviazaný reťazou

Podľa portálu Pluska bol Rastislav brutálne zavraždený. Keď ho vytiahli z jazera, zistili, že mal ruky zviazané opaskom za chrbtom. Oči a ústa prelepené. Na krku mu visel ťažký poklop z kanála priviazaný reťazou. Páchateľ počítal s tým, že zaťažené telo sa nevyplaví, ale prerátal sa, pretože telo voda vyplavila už dva týždne po jeho zmiznutí.

Interiér auta páchateľ posypal korením

Policajti našli neďaleko obce Koš aj auto zavraždeného. Vnútri auta boli badateľné stopy po bitke a interiér bol dokonca posypaný korením.

Zlom v prípade nastal až minulý rok v novembri

Páchateľ celé roky unikal spravodlivosti. Až začiatkom novembra minulého roku si ho spravodlivosť napokon našla. Policajti zadržali Branislava K. a sudca ho poslal do väzby. 

Mafiánske praktiky. Za všetkým hľadaj peniaze

Za vraždou, ktorá pripomínala mafiánske praktiky, vraj boli finančné záväzky obžalovaného. Je však možné, že páchateľov bolo viac. Obžalobu podali zatiaľ len na Branislava K., ktorý sa celé roky ukrýval v Spojenom kráľovstve.

Obžalovaný zatiaľ skutok popiera

Branislav K. na Špecializovanom trestnom súde odmietol vypovedať, ale skutok popiera. Tvrdí, že nebohého podnikateľa nepoznal.

Chce dokázať svoju nevinu

Advokát obvineného, Tomáš Rosina, pre Plus jeden deň povedal: „Ide bojovať a preukazovať svoju nevinu.“ A dodal: „Zo spisu som zistil, že tam prebiehalo nejaké intenzívne vyšetrovanie okamžite potom, ako bolo nájdené telo poškodeného. Pri tých úkonoch meno obžalovaného vôbec nepadlo. Môj klient aj ja sme v podstate prekvapení, že po toľkých rokoch zrazu prokurátor s vyšetrovateľom ukázali na neho. V podanej obžalobe je veľa vágnych formulácií. Nezrozumiteľných a takých neurčitých, nekonkrétnych vecí.“ 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik