V Poľsku práve Tusk rozbil právny štát, no EÚ mlčí!
14 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

D.Tusk ešte pred zložením premiérskeho sľubu podpísal dekréty o prepustení šéfov dôležitých protikorupčných a spravodajských a i. služieb. Prepustenie nominantov predchádzajúcej vlády vstúpilo po zložení Tuskovho sľubu ihneď do platnosti.

Takto /bez ingerencie prezidenta či parlamentu/ boli dnes odvolaní šéfovia Úradu vnútornej bezpečnosti /čosi ako SIS/, Úradu boja proti korupcii /čosi ako u nás Špeciálna prokuratúra a NAKA/, civilnej Rozviedky, Vojenského spravodajstva a Kontrarozviedky. Parlamentná komisia pre spravodajské služby /v ktorej má Tusk väčšinu/ rozhodnutie nového PRO-EURÓPSKEHO premiéra odobrila.

O personálnych zmenách v poľskom parlamente /sejme/ neprebehlo žiadne legislatívne konanie,- ani normálne a ani bežné. Stačilo nariadenie nového premiéra. – Európska únia, Európska komisia a Európsky parlament mlčí. Tvári sa, že sa v Poľsku nič nezákonné, nezlučiteľné s princípmi demokracie a hodnotami, na ktorých stojí EU nestalo.

Zmeny, ktoré na Slovensku v Európskom parlamente prirovnávajú k rozvratu právneho štátu, – v Poľsku akceptujú. Prečo taký odlišný meter ? Jednoducho preto „LEBO FICO“. Fico svojim kritickým postojom k Západu, k politike USA, EU a NATO napr. v súvislosti s Ukrajinou mocných na Západe straší a provokuje. Vzorný euroatlantický kolaborant Donald Tusk ich naopak teší.

A tak, keby hoc aj obaja spáchali tú istú vylomeninu, Fico ako cudzí a zlý chlapec bude potrestaný , no Tusk sa ako zlý ale NÁŠ chlapec stretne s pochopením a podporou. Tak v koloniálnom svete chodí. Kolaborujúci náčelníci zotročených kmeňov zbierajú léna a metále a nespoľahliví miestni náčelníci odbojných kmeňov si koledujú o riadne prísnu trestnú výpravu.

-Treba sa kuknúť na hranicu v Bergu-či sa odtiaľ už trestné komandá Bruselu už nevydali na pochod, Na pochod smer Petržalka…

ZDROJ: Blog Pravda/AUTOR: trikopce

A. Hrnko degenerovaným oportunistom: Umenie prehrávať. Zápas o skutočný právny štát
Vo vojenstve, v politike i v bežnom živote sa človek stretáva s výhrami i prehrami. Tak, ako treba vedieť vyhrávať, treba vedieť aj prehrávať. Také Nemecko alebo Japonsko vedeli priam geniálne prehrávať vojny, aby si zachovali svoju hospodársku... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik