Lucii Ď. Nicholson vadí, že ju Beňová označila za potkana!
15 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Perfektná Monika Beňová poriadne naložila na pôde Európskeho parlamentu jednému z eurokomisárov. Neobišla ani ďalších europoslancov, ktorým odkázala: HANBITE SA! Monika Beňová bola vo svojom prejave naozaj ostrá, čo sa nepáči Lucii Ď. Nicholson. Vadí jej, že Beňová ju označila za potkana a má pre ňu odkaz.

"Vážená pani Beňová, včera ste ma označili za potkana a za súčasť politického panoptika, ktoré okydáva vlastnú krajinu," prihovára sa prostredníctvom statusu na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ď. Nicholson, europoslankyni Monike Beňovej. 

"Vašu koalíciu volilo 1,3 milióna voličov. Zvyšok Slovákov a Sloveniek sa deň po voľbách stali Vašimi rukojemníkmi. To, čo stvárate so Slovenskom, vyháňa slušných ľudí do ulíc, mnohých až za hranice. Bojovať za týchto ľudí je moja česť, moja práca a moja zodpovednosť. A bojovať proti zlu je moja povinnosť. Fico a Vy ste zlo," dodáva Ďuriš Nicholson.

"Vnímam Vás od roku 1997. Mečiar s Flašíkom a Glváčom Vám darovali rádio Koliba a ja som to pokrývala ako novinárka. Tú reportáž nechcel nikto z redakcie robiť. Poslali mňa. Mala som 19 a to príliš úzke sako a kabelku som si požičala. Boli ste krásna a sebaistá a práve ste dostali rádio ako niekto dostane bonboniéru alebo parfém. Aj tak som si vtedy sama pre seba povedala, že nechcem byť ako Vy," vysvetľuje ďalej europoslankyňa Nicholson svojej kolegyni, europoslankyni Beňovej.

"Stáli ste medzi tými primitívnymi Mečiarovými chlapmi a oni si z Vás po kúskoch odždibávali. Lebo mohli. Lebo Vám dali rádio. Toto bolo politické panoptikum. Toto boli potkany priživujúce sa na moci, na potláčaní ľudských práv a na mečiarovej privatizácii. A Vy ste boli medzi nimi. Toto panoptikum položilo základy Vašich ľudí, ktorí si na vnútornú špinu lepia drahé oblečenie, autá a hodinky, aby sa mohli ľuďom ukázať na Instagrame. A dnes opäť unášate právny štát a nazývate nás potkanmi, keď o tom chceme hovoriť," dodáva Ďuriš Nicholson.

"Slovensko je aj moja krajina. A nikto mi nezakáže brániť ju pred ľuďmi, ako ste Vy. Pani Beňová, kúpili ste si novú tvár. Je krásna, ale ja pod ňou vidím Mečiara, Flašíka, Glváča, Kočnera, Fica aj Kaliňáka. Nikdy nechcem byť ako Vy. To sa radšej zasa navlečiem do požičaného saka," končí svoj príspevok Lucia Ď. Nicholson.

Perfektná Monika Beňová: Eurokomisárovi poriadne naložila, slovenským europoslancom odkázala: Hanbite sa! (VIDEO)

„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je v rozpore s právnym štátom,“ ozvala sa na pôde EP Monika Beňová (SMER - SSD), ktorá mala odkaz aj pre svojich kolegov zo Slovenska: Hanbite sa! 

Na plenárnom zasadnutí 13. decembra bola voči jednému z eurokomisárov bola Monika Beňová poriadne ostrá.

Zloženie účastníkov na plenárnom zasadnutí svedčí o úplnom opaku, ako tvrdia niektorí europoslanci, ktorí útočia na Slovensko. 

Beňová vo svojom emotívnom vystúpení jednému z eurokomisárov vysvetlila, že rušenie ÚŠP nie je rozklad právneho štátu. Je ním to, čo EÚ tri a pol roka bez námietok tolerovala bývalým vládam. Podala si aj slovenských europoslancov a europoslankyni z Holandska na prípade Diany Santusovej vysvetlila, koho vlastne obhajuje.

Eurokomisárovi

„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je v rozpore s právnym štátom,“vytkla prítomnému eurokomisárovi Beňová, ktorá nezabudla pripomenúť ani fakt, že rušenie ÚŠP nie je rozkladaním právneho štátu, pretože zriadenie tohto orgánu nebolo v podmienkach nášho vstupu do EÚ. Preto nemá zavádzať a poučovať.

Panoptiku slovenských politikov

Beňová však nešetrila ani svojich kolegov z domácej opozície, ktorí sa podpísali pod list Európskej komisii so žiadosťou na siahnutie na eurofondy.

„Vy ste sem nakráčali s absolútne nezmyselnými obvineniami, za ktoré sa hanbíte pred slovenskými novinármi, ktorým ste povedali, že to komisia chcela túto debatu. Vy si ani nestojíte za tým, že vy ste tlačili na EP a Renew (politická skupina v EP, pozn. red.), aby túto debatu otvorili,“obvinila slovenských europoslancov.

repro foto z videa / Facebook Smer-SSD | Monika Beňová sa Lipšica nebojí

repro foto z videa / Facebook Smer-SSD

Neobišla ani Santusovú

„A k vám, pani In T´Veld. Ak vám nevadí, že vyšetrovateľku, ženu, Santusovú, chceli tí, ktorých tu bránite, nakopať neviem kam, dať jej bombu do auta a nazývali ju označeniami, ktoré v tomto pléne ani nepoviem, tak potom nehovorte o ochrane práv!,“ uzavrela emotívne Beňová.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik