Rozprava trvala viac ako šesť hodín! J. Mazák zostáva predsedom Súdnej rady SR
14 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Členovia Súdnej rady SR neodvolali Jána Mazáka z funkcie jej predsedu. Za návrh na odvolanie hlasovalo na štvrtkovom zasadnutí deväť členov rady, traja sa zdržali hlasovania, traja boli proti. Mazák nehlasoval.

Rozprava trvala viac ako šesť hodín. Návrh na odvolanie iniciovalo šesť členov Súdnej rady SR. Mazák podľa nich opakovane porušuje svoje povinnosti a jeho zotrvaním na poste predsedu Súdnej rady SR môže byť vážne ohrozená dôveryhodnosť súdnictva. Návrh na odvolanie pozostával z 20 bodov.

Mazák argumentoval zvýšením dôveryhodnosti súdnictva počas obdobia, keď Súdnej rade SR šéfuje. Odmietol tvrdenia o opakovanom porušovaní svojich povinností.

Návrh na odvolanie predsedu Súdnej rady SR iniciovali Marcela Kosová, Ayše Pružinec Eren, Dana Jelinková Dudzíková, Magdaléna Hromcová, Peter Šamko a Martin Bezák.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik