Generál Viktorín nevie či sa má smiať, alebo plakať
15 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Otvorený list zasielaný do EP týkajúci sa ohrozenia právneho štátu na Slovensku zaznamenal aj generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika). Ľudia, ako Grigorij Mesežnikov, Martin Bútora, Magda Vášáryová či Richard Stanke v otvorenom liste vyzývajú predsedníčku Európskej komisie a eurokomisára pre spravodlivosť, aby nepodľahli zavádzajúcej argumentácii Roberta Fica v prospech návrhov, ktoré majú za cieľ znefunkčniť mechanizmy právneho štátu spôsobom, ktorý je v zjavnom rozpore s princípmi právneho štátu. Generál Viktorín reaguje na list, ktorý bol do EP zaslaný.

Zhruba 70 osobností píše von der Leyenovej a Reyndersovi otvorený list, v ktorom sa stavajú na ochranu Daniela Lipšica a jeho ÚŠP. Viktorína ale zaujal zoznam tých, ktorí sú pod listom podpísaní. Za osobnosti ich rozhodne nepovažuje – to, čo robia oni, osobnosť nerobí. No pripúšťa, že takto sa možno prejavuje to „moderné vlastenectvo“. Na záver však týmto ľuďom radí stiahnuť sa, keďže nikoho nezaujímajú.

Osobnosti píšu Ursule

Ľudia, ako Grigorij Mesežnikov, Martin Bútora, Magda Vášáryová či Richard Stanke v otvorenom liste predsedníčku Európskej komisie a eurokomisára pre spravodlivosť vyzývajú, aby nepodľahli zavádzajúcej argumentácii Roberta Fica v prospech návrhov, ktoré majú za cieľ znefunkčniť mechanizmy právneho štátu spôsobom, ktorý je v zjavnom rozpore s princípmi právneho štátu.

BOJ POKRAČUJE: Slovenské "osobnosti" poslali OTVORENÝ LIST DO BRUSELU
Hoci boli zmeny v Trestnom poriadku vrátane zrušena ÚŠP vopred konzultované s Európskou komisiou a jej šéfkou Ursulou von der Leyenovou, skupina osobností (politici, vedci, novinári, umelci) na ňu otvoreným listom apelujú, aby zasiahla. Pod listom... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Nevedel, či plakať, či sa smiať

Otvorený list týkajúci sa ohrozenia právneho štátu na Slovensku zaznamenal aj generál vo výslužbe Jozef Viktorín. „Keď som prečítal menný zoznam tých „osobností“, zrazu som nevedel či mám plakať alebo sa smiať,“konštatuje na Facebooku. Bývalý hlavný mediálny prúd ich nazval osobnosťami a práve s týmto má Viktorín problém.

No ... a nie sú to osobnosti?

„Môžem povedať, že pod osobnosťou si ja predstavujem skutočnú osobnosť. Nie niekoho, kto len preto, že nemá v sebe kúsok národnej hrdosti neváha žalovať na vlastný štát v zahraničí. Žalujú na štát, kde získali vzdelanie, pracujú a dokonca zastávali aj ministerský post. Takže možno to osobnosti sú, ale iba osobnosti liberalizmu a progresivizmu,“ myslí si Viktorín.

Toto je to moderné vlastenectvo?

„Asi takto nejako bude vyzerať to moderné vlastenectvo, ktoré rád spomína kandidát na prezidenta Korčok. V duchu hesla všetko pre seba a nič pre občanov nie len vládli, ale aj naďalej vo svojej činnosti pokračujú. Veď občania boli a sú pre nich tí poslední. Slovensko sa pohne dopredu nie listami a žalovaním, ale tvrdou a skutočnou prácou na domácej pôde,“ píše ďalej Viktorín s tým, že týmto ľuďom odkazuje, že už nestoja v žiare reflektorov, ale dnes ich už nik nevidí a ani nechce.

Občania Slovenska vyzývajú nielen Brusel!
Občania Slovenska vyzývajú nielen Brusel! "Sme to my, občania suverénneho Slovenska, komu sa naša vláda zodpovedá na základe demokratického konsenzu väčšiny. História nám poskytla cenné poučenia, aby sme boli ostražití a odmietli akékoľvek... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik