Europoslanec Uhrík nemá rád bruselské žalobaby (VIDEO)
14 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

„Nemám rád tieto bruselské žalobaby, ktoré dokážu kydať na Slovensko vždy, keď niečo nie je podľa ich predstáv. Ide im len o seba,“ píše Milan Uhrík (Republika) na Facebooku k videu, v ktorom prezentuje svoju reakciu na kolegu Martina Hojsíka (PS). Ten premiérovi vyčíta rozvrat právneho štátu a „mafiánsky balíček“, ktorý cez parlament „tlačí expresne rýchlo“.

„Prídete sem a snažíte sa pred celou Európou kydať na Slovensko, že je mafiánsky štát len kvôli tomu, že to nie vy ste pri moci. Lebo keby ste tam boli, tak som presvedčený, že všetko by bolo super, dokonalé, najlepšie,“vyčíta Milan Uhrík (aj) Hojsíkovi. Tiež vysvetlil, že slovenský ÚŠP je špeciálny len tým, že je politická.

Premiér Robert Fico: Slovenskí potkani v Európskom parlamente (VIDEO)
SLOVENSKÍ POTKANI V EURÓPSKOM PARLAMENTE, píše na sociálnej sieti premiér Robert Fico (SMER - SSD). "To, čo dnes v Európskom parlamente proti Slovensku predviedli opoziční slovenskí europoslanci s cieľom poškodiť našu krajinu, by neurobili ani... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

„Ona bola spolitizovaná aj za bývalého špeciálneho prokurátora Kováčika, ktorý dnes sedí vo väzení kvôli korupcii. Ale oveľa viac bola spolitizovaná za súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ktorý tento úrad zneužíval na boj proti vtedajšej opozícii,“ vysvetľuje Uhrík vo videu na margo ÚŠP, ktorý je nenapraviteľne zdiskreditovaný a prehnitý, že inú možnosť, ako jej zrušenie nevidí. Vyšetrovanie korupčných káuz by sa podľa Uhríkovho názoru malo vrátiť pod generálnu prokuratúru tak, ako je to v každom normálnom štáte.

Informáciu opozičných poslancov, ako je situácia na Slovensku ostro sledovaná Európskym parlamentom vyvracia aj Milan Uhrík.

„Napočítal som tu zhruba 20 poslancov, z toho 14 Slovákov. Takže taký je váš hlas v Európe,“ konštatuje europoslanec. Na otázku českej kolegyne, či Smer mal v predvolebnom programe zrušenie ÚŠP reagoval, že tento krok malo vo volebnom programe práve jeho hnutie Republika.

Perfektná Monika Beňová: Eurokomisárovi poriadne naložila, slovenským europoslancom odkázala: Hanbite sa! (VIDEO)
„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Eka Balašková

„Práve kvôli argumentom, ktoré som tu vymenoval. Práve kvôli tomu, že špeciálna prokuratúra zničila slobodu slova na Slovensku a úplne zdiskreditovala boj proti korupcii, ktorému neverí už ani jeden normálny Slovák,“ reagoval Uhrík a doplnil, že Slováci neveria v úprimnosť Lipšicovho boja proti korupcii. Naopak – všetci sú presvedčení o jeho politickej pomste nie len bývalej opozícii, ale aj občanom s iným politickým názorom.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik