Barokový obraz pobúril moslimských študentov. Učiteľom ide o život
14 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Barokové umenie je plné obrazov, ako tento, od maliara Giuseppeho Cesariho. Učiteľka Francúzštiny počas vyučovania študentom ukázala obraz s názvom Diane a Akteon, čo rozčúlilo moslimských študentov – tých vraj učiteľka urazila a dokonca sa správala rasisticky. Portál parismatch.com informuje, že nepokoje sa vyhrotili až tak, že učitelia sa obávajú o život.

Niektorých študentov urazil mytologický výjav, ktorý zobrazuje nymfy pri kúpeli. Učiteľka odvtedy čelí obvineniam z rasizmu a jej kolegom to pripomína situáciu spred troch rokov, kedy o život prišiel učiteľ kvôli karikatúram proroka Mohameda. Za učiteľkou stojí nie len pedagogický zbor, ale aj minister školstva. Otázkou však je, či podobné situácie nie sú aj akousi „výstrahou“ pre Slovensko a inváziu tých, ktorých Štefan Hamran či ministri Hegerovej vlády nevideli a ešte ani v deň, kedy bola v Nových Zámkoch vyhlásená kalamitná situácia.

Urazila ich mytológia

„O kolegyňu sa veľmi bojíme, pripomenulo nám to kauzu Samuela Patyho,“uviedlo vedenie školy podľa webu parismatch.com . Naráža na prípad z roku 2020, kedy učiteľa v triede sťal 18-ročný mladík po tom, ako žiakom údajne ukázal karikatúry proroka Mohameda.

Učiteľka počas výučby oboznámila študentov s obrazom, ktorý zachytáva mytologický príbeh popísaný v Ovidiových Premenách. Rozpráva o bohyni lovu Diane, ktorá sa s družkami kúpala v lesnej tôni. Na miesto zablúdil pri love vnuk thébskeho kráľa Akteon a uvidel panenskú Dianu a jej nymfy nahé. Bohyňa mladíka za trest premenila na jeleňa. Neskôr ho v tejto podobe uštvali a roztrhali jeho vlastné psy, približuje portál situáciu.

Zomrel druhý NAJSTARŠÍ človek na svete: Japonka mala 116 rokov
Zomrela najstaršia obyvateľka Japonska. Fusa Tacumiová bola zároveň druhým najstarším človekom na svete. V utorok vo veku 116 rokov zomrela najstaršia obyvateľka Japonska Fusa Tacumiová. Informovali o tom predstavitelia úradov, ktorí vyjadrili... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Nevideli umenie, videli nahé ženy

Moslimskí študenti ale tvrdia, že ich výjav šokoval kvôli nahým ženským telám. Niektorí uviedli, že nahota týchto žien „bola v rozpore s ich náboženským presvedčením“, a vyhlásili, že im učiteľka „zámerne situáciu znepríjemňovala, pretože sa ich vypytovala na maľbu“. Ďalší vyhlásili, že mala „rasistické poznámky počas hodiny“, informujú noviny.

Jeden rodič poslal riaditeľovi školy e-mail, v ktorom tvrdil, že jeho synovi bolo zabránené hovoriť počas lekcie o Giuseppovi Cesarim. Vyhrážal sa, že podá sťažnosť na učiteľa aj školu.

Kolegovia ju bránia

„Nikdy to nepovedala, ale škoda je už obvinená. Máme čo do činenia s niektorými pomstychtivými rodičmi, ktorí radšej veria každé slovo deťom ako nám v škole. Kolegyňu musíme chrániť,“uviedla Sophie Vénétitayová, generálna tajomníčka prvého odborového zväzu učiteľov stredných a vysokých škôl s tým, že mohlo ísť o ohováranie.

Parížom znelo Allah akbar

„Veľmi dobre vieme, že tento typ prípadu môže viesť k tragédii, ako sme videli v súvislosti s atentátom na Samuela Patyho. Naši kolegovia sa cítia ohrození, v nebezpečenstve, učitelia robia svoju prácu, za to ich musíme rešpektovať,“ dodala Vénétitayová.

Mediálny MAINSTREAM si robí z ľudí DOBRÝ DEŇ
Nie je žiadnym prekvapením, že slovenský revolucionár Michal Šimečka má o to jednoduchšiu cestu na výslnie, o čo bližšie kontakty má s korporátnymi médiami. A, ako uvádzajú médiá alternatívne, netreba sa báť menovať. Jeho otcovi, Martinovi M.... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Minister školstva: Máme zásady.

„Vo francúzskych školách nespochybňujeme autoritu, ale rešpektujeme ju. Nenapadáme sekularizmus, rešpektujeme ho. Neodvracame pohľad od obrazu, nezakrývame si uši na hodinách hudobnej výchovy, nenosíme náboženské oblečenie,“povedal francúzsky minister školstva Gabriel Attal s tým, že profesorku podporil a pre žiakov, ktorí sú za situáciu zodpovední, žiada disciplinárne konanie.

„Zakaždým musia nasledovať sankcie," uviedol Attal.

Neviditeľní a "alternatívne" Nové Zámky

Slovensko má iný príbeh. Kým do Francúzska desaťročia prúdili ľudia z bývalých kolónií v severnej Afrike a podobné veci páchajú mnohokrát ľudia z druhej, možno až tretej generácie, na Slovensko sa viac, ako pol roka cez hranicu s Maďarskom dostalo viac, ako tridsaťtisíc ilegálnych migrantov, o ktorých naše úrady nevedia ani len ich pravé meno, či štát, z ktorého prišli – všetci sú dobre inštruovaní a na dokladoch figurujú rovnaké mená, všetci sú narodení v jeden dátum a sú z Aleppa v Sýrii, hoci sa nikdy predtým nepoznali. 

„Ja som bol minulý týždeň v Nových Zámkoch na diskusii a predstavte si, že som tam nevidel ani jedného migranta. Možno, že vy chodíte do nejakých alternatívnych Nových Zámkov,“konštatoval na margo neriešenia ilegálnej migrácie cez Slovensko exminister obrany Jaroslav Naď v diskusii Na hrane 31. augusta.

Ukazujú nám udalosti vo Francúzsku, čo skôr, či neskôr čaká nás?

Šutaj Eštok zverejnil UNIKNUTÝ EMAIL z bezpečnostných zložiek: ÓDOR SITUÁCIU S MIGRANTAMI ZĽAHČUJE A HAMRAN MLČÍ!
Oddelenia cudzineckej polície NR a NZ kolabujú kapacitne aj personálne! Nové Zámky, Komárno, Veľký Krtíš a mnoho ďalších miest aktuálne zažíva nebývalý nápor migrantov. Ľudia na Cudzineckej polícii ho nezvládajú, parky a detské ihriská obsadili... Čítať ďalej
02 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik