Polícia bude robiť to, čo má. POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ. Nie politizovať
13 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Matúš Šutaj Eštok pracuje. A pracuje v prospech štátu. Nezaoberá sa nemiestnymi záležitosťami, nemiestne nepolitizuje, koná prakticky, pragmaticky, logicky. A hlavne koná. Nemá čas na hlúposti, trápne a nepríjemné, ktorými sa zaoberala bývalá polícia, vyvolávajúca roztržky aj vo vlastných radoch. Je evidentné, že má čo robiť. Tí, čo tu boli pred voľbami napáchali viac škôd, ako prospechu.

„Všetky kroky, ktoré som urobil, som urobil preto, aby polícia mala také vedenie, za ktoré sa nebudeme môcť hanbiť, aby ľudia vedeli, že je tu polícia skutočne pre nich, že vie pomáhať a chrániť, nie robiť si politicky exponované tlačovky, ale zabezpečovať poriadok na uliciach,“ povedal Matúš Šutaj Eštok a tvrdí, že polícia bude robiť to, čo má a čo sa od nej očakáva.

Minister vnútra sa spolieha na skutočné autority

Policajný prezident, plk. Solák je odborníkom na pravom mieste. O tom je minister vnútra skalopevne presvedčený. Aj viceprezident Hapšták je osobou, o ktorú sa môže naša polícia oprieť. Šéf inšpekcie, Branislav Zurian tiež nepatrí medzi nováčikov vo svojom obore. „Ja beriem za týchto ľudí plnú zodpovednosť, prispejú k tomu, aby sa upokojila súčasná situácia, takže pojem vojna v polícii počuli ľudia na Slovensku poslednýkrát. Niečo také bolo možné iba za obdobie vládnutia Igora Matoviča. Zákon bude platiť rovnako pre každého.“

„Všetky kroky, ktoré som urobil, som urobil preto, aby polícia mala také vedenie, za ktoré sa nebudeme môcť hanbiť, aby ľudia vedeli, že je tu polícia skutočne pre nich, že vie pomáhať a chrániť, nie robiť si politicky exponované tlačovky, ale zabezpečovať poriadok na uliciach.“ Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že polícia bude robiť to, čo má a čo sa od nej očakáva.

Matúš Šutaj Eštok vyvrátil pochybnosti o boji proti nelegálnej migrácii

Progresívci a ich lokaji spochybňovali kontroly na hraniciach v rámci boja proti nelegálnej migrácii a častovali ich neraz ako zbytočný cirkus. Otázka je, prečo sa tak deje i v ostatných štátoch v našom regióne. Na to tak úplne sebavedomo odpovedať nevedia. „Čísla hovoria sami za seba. Predtým, ako sme nezmenili našu migračnú politiku a ako sme nedali najavo celému svetu, že sme pripravení si hranice strážiť, za október to bolo približne 6.900 nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Slovensko. Potom, ako sa akcia vykonala, zachytili sme tridsaťštyri nelegálnych migrantov...,“ skonštatoval minister vnútra.

Zrušenie ÚŠP podporuje aj slovenská právnická obec
Prvú výzvu proti porušovaniu princípov právneho štátu, ktorá bola zverejnená v januári 2021 podpísalo na stránke pravnystat.eu viac, ako štyristo právnikov. Medzi nimi bolo 233 advokátov a 123 sudcov, či emeritných sudcov. Z druhej výzvy tejto... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Úrad špeciálnej prokuratúry je nekomfortný luxus, konajúci si podľa vlastnej ľubovôle

Čo sa týka bojov ohľadne Úradu špeciálnej prokuratúry, vyjadril sa jasne. Je to zbytočná inštitúcia, čo sa týka nielen Strednej Európy je to akýsi byrokratický výstrelok, konajúci proti štátu samotnému, zdržuje a dá sa považovať za anachronizmus. „V Európskej únii je niečo takéto prežitok. Funguje to iba v Rumunsku a podobný hybrid možno vidieť ešte v Rakúsku,“ vyjadril sa otvorene minister vnútra. Rakúsko má však niektoré hodnoty a spôsoby ešte na úrovni monarchie a občania tohto štátu často aj archaicky uvažujú. Tomu sa treba vyhnúť.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik