RTVS jasne ukázala, že nemá nič spoločné s verejnoprávnosťou
13 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) má ťažké srdce na spravodajstvo RTVS. Hovorí dokonca o vlastizrade a o správaní v rozpore so základmi nezávislej žurnalistiky. „Robia presne to, čo v roku 2018, keď asistovali pri Majdane na Slovensku. Ako cez kopirák,“ myslí si poslanec.

Ľuboš Blaha pre portál Online Tu a Teraz hovorí, že spravodajstvo RTVS je spolitizované a rozhodne nie je nezávislé. Chápe preto, že ľudia vyhľadávajú tzv. alternatívu, no pýta sa, prečo by si mal občan platiť spravodajstvo, ktoré ide proti nemu. Vyjadril aj svoj názor na Daniela Lipšica a tiež sa dotkol výčitiek, že sa vláda Smeru, Hlasu a SNS venuje len seniorom.

Čo sa mu nepáči

„Propagujú opozičné protesty, dokonca dávajú luxusný priestor aktivistom z tzv. Slušného Slovenska, aby informovali voličov opozície, kde a kedy organizujú protest. Pozvú si extrémne zaujatého učiteľa ruštiny Mesežnikova, ktorý roky rúbe do Smeru, aby loboval za opozíciu a kopal do Slovenska. Ešte ho aj nechajú šíriť PS-kársky hoax, že v Bratislave bolo 15 tisíc ľudí, čo vyvrátil už aj Denník N,“ upozorňuje podpredseda Smeru vo videu.

Denník SME prekročil všetky ČERVENÉ ČIARY! ÚTOČÍ na vydavateľstvo TORDEN. To nezostalo bez odozvy...
Denník SME zaútočil na vydavateľstvo Torden! Aby toho nebolo málo, naše červené denníčky sa v panike začali obracať už aj na knižnice, ktoré vyzývajú na vyradenie kníh Torden, komentuje útok na vydavateľstvo jeho riaditeľ Róbert Merva. Redakcii SME... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Toto RTVS neprekážalo?

„Pamätáte, ako RTVS informovala o opozičných protestoch, keď sme v desiatkach tisícich protestovali proti covidovému teroru či proti americkej DCA? Vtedy o nás tvrdili, že sme dezoláti a naše protesty komplet ignorovali. Nevadilo im, že pri DCA Naďovci zrušili rozpravu. Nepozvali si nám naklonených politológov, ani aktivistov, ktorí organizovali protesty proti Matovičovej vláde... Dvojaký kilometer,“ tvrdí Blaha s tým, že podľa neho RTVS nemá nič spoločné s verejnoprávnosťou, keďže je len „hlásnou trúbou“ liberálov.

Dve veľké otázky

Blaha sa preto nečuduje, že ľudia vyhľadávajú tzv. alternatívne médiá. Preto kladie prvú otázku, prečo by daňoví poplatníci mali financovať opozičné televízie.

„Druhá veľká otázka je, čo s europoslancami z PS, KDH, OĽaNO a SaS, ktorí v EP páchajú ekonomickú vlastizradu. Chcú Slovensku odobrať eurofondy a kydajú na svoju vlasť. Judáši, ktorí by mali na Slovensku chodiť po kanáloch,“tvrdo píše Blaha a dodáva, že Smer sa zastrašiť nenechá. „Lipšicov mafiánsky gang musí byť rozpustený - aby na Slovensku opäť zavládla spravodlivosť.“

Odkaz exministra: Nedajme sa pomýliť!
Protesty, organizované opozíciou (menovite strany PS, SaS a KDH), proti návrhu vlády zrušiť Úrad špecializovanej prokuratúry neutíchajú. Okrem hlavného mesta sa protesty konali aj v Košiciach, Nitre, Žiline a Banskej Bystrici. Na tento špinavý... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Lipšic, to je gauner

„Lipšic je sfanatizovaný politik, ktorý šíri nenávisť a do úradu, ktorý má byť nezávislý a má prinášať spravodlivosť, priniesol politiku, hejt, lynč a prenasledovanie opozície. Tento človek tam nemá čo robiť a ten úrad tak sprofanoval, že stratil akýkoľvek zmysel,“ hovorí Blaha o špeciálnom prokurátorovi a dodáva, že robia len to, čo občanom pred vyhratými voľbami sľúbili.

Nerobia žiadnu charitu

Blaha sa bráni tvrdeniam, že to, čo robia pre seniorov, či pomoc s hypotékami je nejaká charita. Vytýkajú im aj to, že pomáhajú len seniorom, čo vyvracia tvrdením, že babička na dôchodku by si asi nebrala hypotéku.

„Je to o tom mladom človeku, dokonca častokrát z nižšej strednej vrstvy, lebo častokrát tí najchudobnejší ľudia nemajú ani na tú hypotéku, takže s bývaním pomáhame aj tej nižšej strednej vrstve,“ upozorňuje Blaha a dodáva, že peniaze pôjdu aj do školstva. Pri senioroch len splácajú dlh, keďže práve oni Slovensko vybudovali.

Občania Slovenska vyzývajú nielen Brusel!
Občania Slovenska vyzývajú nielen Brusel! "Sme to my, občania suverénneho Slovenska, komu sa naša vláda zodpovedá na základe demokratického konsenzu väčšiny. História nám poskytla cenné poučenia, aby sme boli ostražití a odmietli akékoľvek... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik