Počasie na Vianoce. Bude podľa vašich predstáv?
14 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Do Vianoc sú ešte, alebo už len dva týždne, ale počasie počas najkrajších sviatkov roka zaujíma nás všetkých. Budú biele, alebo na blate, ako poznáme pranostiku súvisiacu so sviatkom Kataríny. A ako privítame Nový rok? Meteorológovia už vedia.

Najbližšie dni budú „ako na hojdačke“.

Poda portálu TVnoviny sa v najbližších dňoch u nás udrží teplejší vzduch. Mrazy a sneh aj do nižších polôh má priniesť až koniec týždňa, no na prelome tohto a budúceho týždňa by malo znovu prísť oteplenie.

Správa NP Slovenský raj upozorňuje na riziko padania stromov
Tohtoročná výdatná snehová nádielka prišla na Spiš skôr ako po minulé roky. Správa Národného parku (NP) Slovenský raj v tejto súvislosti upozorňuje návštevníkov, že stromy sú pokryté výraznou vrstvou snehu a ľadu, čo spôsobuje zvýšené riziko ich... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vianoce na ľade

Meteorológovia však očakávajú, že okolo 20. decembra Slovensko zasiahne chladnejší vzduch.

„Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že aj keď sa budú nočné teploty klesať aj pod -10 °C, denné teploty by sa mali pohybovať od -3 do +3 °C. Snežiť môže aj v nížinách, no keďže denné teploty budú nad nulou, tak sa snehové zrážky budú topiť,“ informujú TVnoviny.

A čo záver roka?

Tu sú zatiaľ jasné len náznaky dlhodobých klimatických modelov. Tie hovoria o teplotne nadnormálnom závere roka.

„Ak by sme mali tieto predpovede vyjadriť v percentuálnej podobe, tak je to aktuálne cca 70:30, že Vianoce budú zimné s mrazmi a zrejme aj so snehom,“uvádzajú meteorológovia.

AKO Z BIBLIE! MEXIKO zažilo malú apokalypsu!
Roje hmyzu, konkrétne kobyliek, už naši predkovia pred tisícami rokov interpretovali ako varovné signály. Pred tromi rokmi sa prehnali africkými štátmi, no teraz sužujú obyvateľov Južnej Ameriky. Jeden zo spravodajských portálov dokonca citoval... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik