Lipšic sa podľa umelej inteligencie nestratí. Čo si myslíte vy?
13 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Daniel Lipšic to má, ako špeciálny prokurátor, zrejme „za pár“. Vláda navrhuje v zrýchlenom konaní zrušenie jeho úradu. Má sa tak udiať 15. januára 2024. Zaujíma vás, akú budúcnosť by tomuto človeku určila umelá inteligencia? Poďme sa na to teda spolu pozrieť, čo o budúcnosti Daniela Lipšica hovorí služba Bard od Googlu. Aplikácia dáva veľkú šancu návratu do politiky, alebo návratu k advokácii.

Za nepravdepodobnú považuje možnosť, že by sa venoval pedagogickej činnosti

Vráti sa k advokácii, či k politike?

Daniel Lipšic je podľa umelej inteligencie známy ambicióznosťou a že má rád výzvy. Podľa AI je dobrý advokát. Preto je možné, že sa po ukončení činnosti ÚŠP vráti k advokácii. Na druhej strane, Lipšic tiež povedal, že by sa chcel venovať politike aj naďalej. Je možné, že bude kandidovať na prezidenta alebo na iný vysoký politický post. V takom prípade by sa pravdepodobne rozhodol zostať v politike a advokáciu by odložil na neurčito.

„Konečné rozhodnutie o tom, či sa Lipšic vráti k advokácii, bude pravdepodobne závisieť od viacerých faktorov, vrátane toho, ako sa mu bude dariť v politike a či bude mať dostatok času a energie na to, aby sa venoval aj advokácii,“ konštatuje umelá inteligencia s tým, že advokácia bude pre Lipšica veľká výzva.

A čo by mohlo ovplyvniť jeho rozhodovanie sa? Určite osobné ambície – veď aj na post šéfa ÚŠP sa dostal vďaka tomu, že sa kvôli nemu menil zákon a aj previerku od NBÚ získal nie celkom čistým spôsobom. Tu je preto možnosť, že sa rozhodne pre politiku. Ak sa mu v nej bude dariť, tak z tých vôd určite nevypláva.

Má však aj rodinu a dve deti, takže jednou z možností je, že sa vráti k advokácii, aby mal na najbližších viac času.

Hrdinský čin! Taxikár zachránil seniorke 25 - tisíc eur
Aj napriek pravidelným informáciám o podvodníkoch sa ešte nájdu seniori, ktorí ich triky neprekuknú. Zvlášť, keď to na nich gauneri skúšajú cez emócie o členovi rodiny, ktorý je akože v ohrození. Deti, či vnuci sú pre každého „citlivá vec“, no nie... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Pedagóg z neho asi nebude

„Ak by sa Lipšic rozhodol venovať pedagogickej činnosti, bola by to pre neho veľká zmena. Pedagogika je náročná profesia, ktorá si vyžaduje veľa práce a odhodlania. Lipšic by musel absolvovať pedagogické vzdelanie a získať potrebné pedagogické zručnosti. To by si vyžadovalo veľa času a energie, ktoré by Lipšic mohol využiť inak,“ tvrdí umelá inteligencia, no prax už ukázala, že pán (zatiaľ) špeciálny prokurátor keď sa rozhodne, aj zákony ovplyvní.

Ľudskoprávny aktivista?

Bard presviedča, že Lipšic je aktívny v oblasti ľudských práv a právnej ochrany. Je tiež známy tým, že je kreatívny a dokáže realizovať nové projekty. Preto je možné, že sa po skončení svojho mandátu rozhodne založiť mimovládnu organizáciu, ktorá by sa venovala týmto oblastiam.

Čo si myslíte vy, čitatelia?

Vyjadrite svoj názor v ankete, v ktorej pracovnej pozícii vy sa vám Daniel Lipšic páčil najviac?

RTVS jasne ukázala, že nemá nič spoločné s verejnoprávnosťou
Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD) má ťažké srdce na spravodajstvo RTVS. Hovorí dokonca o vlastizrade a o správaní v rozpore so základmi nezávislej žurnalistiky. „Robia presne to, čo v roku 2018, keď asistovali pri Majdane na Slovensku.... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj finančne. Číslo účtu pre dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!