Lavrov komentoval pokusy USA zasahovať do ruských prezidentských volieb
13 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Lavrov: Špeciálne služby monitorujú pokusy USA zasahovať do ruských prezidentských volieb

Príslušné rezorty monitorujú situáciu s možnými pokusmi Spojených štátov zasahovať do prezidentských volieb v Rusku a ak sa zistí zasahovanie do volebného procesu, Moskva to otvorene deklaruje, povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Rada federácie naplánované prezidentské voľby v Rusku na 17. marca 2024. Ústredná volebná komisia krajiny prijala uznesenie, podľa ktorého bude hlasovanie trvať tri dni - od 15. do 17. marca.

"Hovoríme o tom (pokusy o zasahovanie - pozn. red.) verejne. Touto otázkou sa okrem iného zaoberajú špeciálne služby, ktoré monitorujú nezákonné zapojenie do našich vnútorných procesov," povedal Lavrov novinárom v odpovedi na otázku týkajúcu sa možného zasahovania USA do prezidentských volieb v Ruskej federácii.

Minister dodal, že ruská strana "nemá čo skrývať" a "keď identifikujeme takéto pokusy, predložíme ich celému svetu, v tomto prípade nie sú potrebné žiadne špeciálne diplomatické demarše. Američania veľmi dobre vedia, čo vieme my, a vedia, že je to neprijateľné."

"Oni, ako vidíte, sa považujú za oprávnených zasahovať do vnútorných záležitostí ktoréhokoľvek štátu a všetkým ostatným je to zakázané," vysvetlil Lavrov svoj názor Washington.

Čo vie ruská rozviedka o konci Zelenského?
Ruské spravodajské služby informovali o plánoch Západu nahradiť Zelenského. Kto môže viesť Ukrajinu? Západ diskutuje o potrebe výmeny Zelenského. Treba ho vymeniť Západní lídri čoraz častejšie diskutujú o potrebe nahradiť Zelenského vo funkcii... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!