KOLÍKOVÁ a LIPŠIC majú na EDUARDA BURDU ťažké srdce. Tak rinčia mečmi
13 | 12 | 2023 I Dušan Janek

JUDr. Burda sa oprel do Kolíkovej a tá to vzala s nevôľou. Odborník na akademickej právnickej pôde si však za svojimi postojmi stojí. Nepatrí medzi politikov formátu Mária Kolíková, pretože uznáva absolútnu slobodu prejavu, čo sa bývalej garnitúre nikdy nehodilo, pretože svoju moc šírili doslova totalitnými spôsobmi.

Doktor Burda sa totiž nebál odpovedať pri otázke, čo si myslí o jednotlivých kandidátoch na post ministra spravodlivosti za jednotlivé strany: „Dúfam, že to nebude pani doktorka Kolíková, lebo to by bola zlá správa pre právny štát...“ Erudovaný právnik chápe, že je na neho Kolíková nabrúsená a plne to akceptuje avšak za svojim názorom si plne stojí. Nezabúda však dodať, že „... také ataky, aké dávala ona právnemu štátu treba naozaj pohľadať...“ Ex-ministerka totiž svojvoľne podala návrh na novelu zákona, ktorú si nakoniec presadila, kde sa hovorí, že Ústavný súd nemôže rozhodovať v súlade ústavného zákona, s materiálnym jadrom ústavy. Tento fakt považuje Eduard Burda za absurdný.

Hybným faktorom spoločnosti by sa stala svojvôľa poslancov

Eduard Burda uviedol, že v tomto prípade by bolo možné, aby nastala aj taká situácia, keď by napr. deväťdesiat poslancov, ktorí by schválili zrovnanie štvrte mesta, tak by sa tak jednoducho stalo... Či už by si tento akt vyžiadal obete, alebo nie, bolo by to absolútne bezpredmetné. Právo protirečenia Ústavného súdu by sa zmietlo zo stola a samovláda vládnucej garnitúry by konala ďalej podľa svojich manierov.

Ďalší nonsens zo strany Kolíkovej

Ex-ministerka spravodlivosti zaviedla i opatrenie, o ktorom sa nedá povedať, že by bol prejavom erudovanosti. Bolo to zavedenie trestného činu ohýbania práva. Viaceré upozornenia zo strany odborníkov však ignorovala. To, že zneužila právomoci verejného činiteľa jednoducho prehliadla.

Arogantnosť Márie Kolíkovej sa prejavila aj v tom prípade, keď sa začala, tak ako to niekedy býva, „navážať“ zo svojho postu do subjektov jurisdikcie. Doktor Burda povedal, že to nebolo prvýkrát... Tento čin bol dôsledkom kritiky zo strany Eduarda Burdu, čím sa mu chcela evidentne pomstiť.

Kolíková sa pochybovačne vyjadrila na adresu Burdu v tom znení, že nebol kompetentnou osobou, keď sa najprv postavil za Daniela Lipšica a neskôr otočil. Označila to ako „temný akt.“ Eduard Burda však zdôraznil skutočnosť, že Lipšica navrhol v dobrej viere, no tento jeho očakávania v žiadnom prípade nesplnil. O niečom takom však Lipšic nechce ani počuť. Lipšic dostal na starosť postupovať pri vyšetrovaniach zákonne, no postupoval na základe ľubovôle. Takáto práca môže váhu akademickej právnickej obce v očiach verejnosti i v relatívne vzdelanej časti obyvateľstva iba skompromitovať.

„Netreba sa obávať ničoho“

Doktor Burda doslova povedal, že ho Lipšic v jeho kancelárii osobne uistil, že sa netreba ničoho obávať. Tvrdil, že v žiadnom prípade nezneužije svoju právomoc. Eduard Burda mu to uveril. Nestalo sa tak a Daniel Lipšic si začal úradovať po svojom. Pri ich diskusii mu Burda dokonca navrhol, že v prípade právnických nezrovnalosti mu poskytne konštruktívnu kritiku. O tú však Lipšic, akonáhle sa dostal k moci, prestal javiť záujem. Robert Fico a Ľuboš Blaha sa však nenechali oklamať a otvorene mu povedali, že je prehnane zhovievavý a slovo kritiky na adresu Lipšica nepadne. Človek mieni a osud mení. Dnešný premiér a podpredseda parlamentu Blaha mali s Lipšicom dlhodobejšie skúsenosti. Plus ich inštinkt im napovedal, že od Lipšica sa nedá očakávať nič dobré a keď chce dosiahnuť svoje, bude ťahať medové motúzy popod nos s istotou virtuóza.

OPOZÍCIA kope ako ZDOCHÝNAJÚCI KÔŇ: Urážajú, obviňujú, útočia, klamú a... OKYDÁVAJÚ Slovensko!
OPOZÍCIA SA UTRHLA Z REŤAZE! Už je taká rozbesnená, že to, čo stvára, čoraz menej pripomína politiku a čoraz viac neurózu. Veľmi nebezpečnú neurózu. Už nadávajú aj americkému veľvyslancovi! Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Doktor Burda si však neskôr všimol, že Úrad špeciálnej prokuratúry nespĺňa svoju funkciu a mal na to svoje odôvodnenia. Stalo sa tak už pred dvoma rokmi. No to už však Daniel Lipšic ťahal za motúzy a muselo sa zasiahnuť. Postaviť sa k veci objektívne a nekompromisne. Chybou obyvateľstva protestujúceho na podujatiach organizovaných dnešnou opozíciou na čele s kvázi odborníkom v oblasti práva Michalom Šimečkom, ktorému zachutilo svetlo lámp je, že do právnickej kuchyne vôbec nevidí a stojí za tými, čo si zasa urobili iba objekt ochotný dať sa zneužiť v dobrej vôli, že bude právo bojovať za nich. Aktívne Lipšica a Šimečkovcov podporuje i slovenská princezná na hrášku, „fundovaná“ právnička, prezidentka Zuzana Čaputová, bábka počúvajúca príkazy z miest, ktorým o vykonávanie práva a spravodlivosti sú doslova ukradnuté. Tieto indivíduá totiž trvajú na tom, že si chcú urobiť zo Slovenska opäť malú filiálku, v ktorej budú aplikovať svoje podozrivé právne praktiky a z obyvateľstva sa stane znova pokusné laboratórium plné bielych myší.  

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!