Ešte väčší blbci, ako sme dúfali
13 | 12 | 2023 I LIH

Na Slovensku je možné už asi aj to najnemožnejšie. Šéf progresívcov burcuje svojich mužikov a herečky z pivovarského komína a iných scén ako Lenin svojich veriacich v Smolnom, už len k Bratislavskému Aušpicu prikotviť nejakú tú Auroru a vystreliť na vládny palác. Krupská musí na tú popularitu Šimečku v zhysterizovanom dave sakra žiarliť. A zrazu bomba – Hamran chce za prezidenta.

Pokojne tu môže byť ministrom spravodlivosti napríklad Mikuláš Černák (Pán Černák, neberte v zlom, prosím, ani osobne, vďaka) a špeciálnym prokurátorom jednoznačne kat Mydlář. Za ministra financií ťažko po Matovičovi hľadať dôstojnú a najmä adekvátnu náhradu, ale isto by ho šľak trafil, ak by tam nastúpil napríklad Sulík. Iba tak, z trucu. Na, tu máš Igor, bisťu do teba z Dubaja bryndziakmi! Takže Hamran za prezidenta. Omg. To chce predýchať. A k nemu za poradcov hradnej kancelárie kajúcnikov. Čurillovci by potom mohli inštitucionalizovať už iba ak slovenskú odnož armády spásy. „Štefan Hamran zvažuje kandidatúru na prezidenta. Policajný exprezident to potvrdil Denníku N.“ neveriacky čítam vetu z Minút dňa Denníka N.

Hamran na Hrad!

Zbláznili sa. Pomiatli, úplne stratili rozum. Nielen že sa v tej opozícii žerú ako potkany, a to navzájom, ale práve zlikvidovali aké-také chabé šance Korčokovi stať sa prvým medzi prvými na Slovensku. To musí bolieť! Už to vidím, ako časť progresívnych mužikov a mainstreamu tlačí na Hrad Korčoka ako stupavskú kapustu do suda, iný tábor tých istých zas na rukách na vŕšok nad Bratislavou vynáša Hamrana. V polovici cesty si dajú navzájom jednu priateľskú po hubách. V rámci slovenských ľudových zvykov. Spievali o tom už páni Lasica so Satinským predsa. A kto ešte nekandidoval za prezidenta, nech v duchu umeleckého odkazu spomenutých pánov beží za súdruhom Žinčicom! Napríklad jeho svätosť, pán špeciálny! Už viem, prečo musel generál Lučanský umrieť. Čo keby kandidoval za prezidenta on? Šance by mal na rozdiel od Hamrana obrovské.

Nebláznite, tu sú ľudia!

Tak akosi znie parafrázovaná posledná veta z klasiky - z Dobrého vojaka Švejka. Na Slovensku treba smerom k súčasnej opozícii naozaj hlasne zvolať - „nebláznite už“! Nie je normálne, čím nás každý deň tá opozičná chasa prekvapí.To by sa ani zahrať nedalo, ak by ten príbeh napísal nejaký autor ako frašku. Kým česká komédia vyklresľuje život hlúpeho Honzu, ktorý všetkých zlých prekabátil a získal všetko, čo takým hrdinom prináleží, Peter Pellegrini môže plánované výdavky na predvolebnú prezidentskú kampaň venovať na charitu, alebo trebárs, psím útulkom po celom Slovensku. Nikdy nikto totiž v dejinách občianskej voľby hlavy štátu u nás nemal tak hodnotovo, morálne a občiansky nulitných protikandidátov.

Zuzana nastavila laťku

Je pravda, že výkon prezidentskej moci v takej podobe, akú sme vnímali v uplynulých rokoch, sa už ani len zdanlivo prekonať nemohol. Ale, je tu Hamran. To sú naozaj netušené méty. Preto naozaj nikdy nehovorme nikdy. Neplatí totiž ani len to, že horšieho prezidenta, ako máme teraz, už nikdy mať nemôžeme.  Opozícia nám jasne ukazuje, že môžeme. Ona to dokonca chce. Nemožné a neskutočné sa sprítomnilo v Hamranovej kandidatúre. Na druhej strane – všetci vieme, ako v konečnom dôsledku dopadol Leninov útok na Zimný palác. Trvalo to roky, devastovalo to celé generácie, ale vodcova múmia už smeruje z mauzólea na konečné smetisko dejín. Ak sa po stopách syfilitika vybrali progresívci, Hamranovci, liberáli a liberálni konzervatívci, potom máme slušnú záruku, že raz sa tu na Slovensku možno naozaj bude dať žiť. Akurát to chce včas pripraviť plochu pre skládku politického odpadu. Napokon – skládky a vysoká politika – v tom sme unikát.

„...Ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi..."
„...Ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi...". Tieto slová boli adresované v októbri 2006 spoza rečníckeho pultu rokovacej sály Národnej rady Slovenskej republiky večne najmúdrejším, najspravodlivejším najčestnejším poslancom, ktorých celoživotné... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | LIH

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!