Chystáte sa na kúpu auta? Aj tu budete musieť do peňaženky načrieť viac
13 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Ak sa chystáte na budúci rok vymeniť auto, mali by ste rátať s tým, že na poplatky dopravnom inšpektoráte budú ďaleko vyššie, ako tomu bolo do teraz. Za vydanie osvedčenia o evidencii vozidla, ale aj za vydanie tabuliek s (evidenčným číslom vozidla) EČV si priplatíme už od apríla, informujú TVnoviny.

Kým doteraz stála jedna štandardná tabuľka EČV 16,50 eura, od apríla za ňu zaplatíme 25 eur. Za zvláštnu tabuľku namiesto 33 eur zaplatíme 50 eur. Portál TVnoviny upozorňuje, že s cenami treba rátať dvojmo, keďže tabuľky sú potrebné dve.

TVnoviny.sk

Vláda koná! Horných desaťtisíc bude musieť ustúpiť potrebám bežného obyvateľstva
Robert Fico zavedie progresívne dane, čo umožní realizovať teóriu ekonomickej rovnoprávnosti. Takýto krok prinesie do štátnej pokladne 78 miliónov eur. V radách najbohatších to síce nevyvoláva pozitívne reakcie, no toto opatrenie vyrieši... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vodiči v ankete TVnovín s tým nie sú spokojní – za tieto služby by sa peniaze nemali vyberať buď vôbec, prípadne si myslia, že sú „vohnaní do pasce“ – keď chcú jazdiť, musia to akceptovať.

Keďže poplatok pri prihlasovaní vozidla do evidencie sa zvyšoval už v júli v tomto roku, tento poplatok sa zvyšovať nebude. Zmena však nastane pri elektronických žiadostiach – poskytnutá zľava bude nižšia.

„Maximálna zľava sa znižuje zo sedemdesiat eur na súčasných päťdesiat eur,“ upresňuje Matej Neumann, hovorca ministerstva vnútra.

Ak však budete chcieť na EČV napríklad svoje meno, prípadne iné neštandardné označenie, namiesto 331 eur si budete musieť pripraviť až päťstovku.

TVnoviny.sk

Taraba: Slovenské medvede DORAZILI aj do Dubaja
Svetová klimatická konferencia zavrela svoje brány a jej účastníci sa vrátili domov, aby sa zišli o rok na inom mieste. Vrátil sa aj Tomáš Taraba (SNS/Život-NS), ktorý so svojimi rezortnými kolegami hovoril okrem iného aj o problémoch s... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Majiteľ autobazáru Peter Kurucz hovorí pri takejto výraznej zmene o neférovosti. Nie voči predajcom, je mu však ľúto majiteľov takýchto áut.

Od apríla bude tu bude nová možnosť aj preniesť si takúto tabuľku aj na iné vozidlá, no meniť sa bude aj poplatok pri strate EČV a to zo 66 eur na 100 eur.

TVnoviny.sk

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik