Hrdinský čin! Taxikár zachránil seniorke 25 - tisíc eur
12 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Aj napriek pravidelným informáciám o podvodníkoch sa ešte nájdu seniori, ktorí ich triky neprekuknú. Zvlášť, keď to na nich gauneri skúšajú cez emócie o členovi rodiny, ktorý je akože v ohrození. Deti, či vnuci sú pre každého „citlivá vec“, no nie každý senior vie odhadnúť, kedy sa jedná o podvod. Príbehov je mnoho. Tento mal však šťastný koniec. O prípade informovala televízia Markíza.

Pri nákupnom centre do taxíka nastúpila zmätená, vystrašená seniorka. So sebou mala obálku plnú peňazí a mala namierené do banky po ďalšiu hotovosť. Ktosi z jej rodiny havaroval, je v nemocnici a hrozí mu väzenie, lebo zrazil nejaké dieťa a ju o tom informoval lekár z nemocnice.

Obrovský podvod! Od dôchodkyne vymámil 42.800 eur
Podvodníci neustále prichádzajú s novými legendami, ako od seniorov vylákať peniaze. Ich obeťou sa stala aj 93-ročná dôchodkyňa v Banskej Bystrici, od ktorej v stredu (22. 11.) vymámili 42.800 eur. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Gabriela Fedičová

Taxikárovi sa vtedy už niečo nezdalo, lebo pred pár dňami jeho kolega inému seniorovi takto zachránil 25-tisíc eur, tak seniorku usadil do auta s tým, že ju odvezie, kam treba. Keďže zmätená pani so sebou nemala mobil, taxikár volal na políciu.

„Ona do poslednej chvíle, kým nepočula syna, bola odhodlaná ísť do tej banky pre peniaze. Oni ju tak zmotali,“ hovorí taxikár, ktorý keď ženu priviezol na dohodnuté miesto, nik ju tam nečakal, obálku mala zrejme niekde len odložiť. Keď sa snažil nakontaktovať podvodníkov s tým, že nemá vyplatený taxík, čo s pasažierkou, povedali mu len, nech pani ide domov.

„V danej veci aktuálne prebieha preverovanie,“informovala hovorkyňa bratislavskej polície Jana Šimunková.

Satirou hýbe Lipšicov koniec, ale aj Mikulcove červené uši (GALÉRIA)
Staré mamy piekli medovníky a sociálne siete už ukazujú prvé (vanilkové) rožky. Sneh si užili aj na najjužnejších miestach našej malebnej krajinky a kadekto sa pochválil aj druhou sviecou, zapálenou adventnom venci. Nudou netrpeli ani satirické... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik