SHMÚ upozorňuje na hmlu, poľadovicu, snehové jazyky i vietor na horách
11 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Na celom území Slovenska možno v pondelok ráno očakávať hmlu. Pozor si treba dávať aj na poľadovicu. So snehovými jazykmi a závejmi treba rátať najmä v severných okresoch Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti najnižší stupeň výstrahy. Na horách v okresoch Banská Bystrica a Brezno sa môže vyskytnúť silná víchrica.

Výstraha pred silnou víchricou je v oboch okresoch vydaná predbežne do 10.00 h. Vietor môže podľa SHMÚ dosiahnuť v nárazoch rýchlosť od 135 do 160 kilometrov za hodinu, priemernú rýchlosť 95 kilometrov za hodinu.

Na horách môže počas dňa silnejšie zafúkať aj v okresoch Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok Tvrdošín, Martin a Žilina, tu meteorológovia vydali najnižší stupeň výstrahy.

S vetrom treba v pondelok doobeda rátať aj v okresoch Námestovo a Tvrdošín. Jeho rýchlosť môže dosahovať 65 až 70 kilometrov za hodinu. SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa.

Meteorológovia upozorňujú aj na poľadovicu vo všetkých krajoch. V Košickom a Prešovskom kraji sa môže vyskytnúť len v okresoch Poprad a Rožňava. Hmla sa s dohľadnosťou 50 až 200 metrov sa môže v pondelok ráno vyskytnúť na celom Slovensku.

Poľadovica, foto: FB/Polícia SR | Slovensku extrémne mrazy zrejme nehrozia, no to, čo nás čaká je dôvod pre opatrnosť na cestách

V okresoch Kežmarok, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Tvrdošín a Čadca SHMÚ varuje do 14.00 h pred snehovými jazykmi a závejmi.

Hydrológovia upozorňujú pred povodňami v okrese Michalovce, kde platí výstraha druhého stupňa. V okrese Trebišov - bez Roňavy je v tejto súvislosti vydaná výstraha prvého stupňa.

Vodiči, POZOR! ZLODEJI za pár sekúnd KRADNÚ autá: Vynašli novú NEVIDITEĽNÚ techniku!
Vaše vozidlo otvoria aj naštartujú bez fyzického kontaktu, bez toho, aby si ktokoľvek niečo všimol. Zlodeji už aj na Slovensku začali používať mimoriadne efektívnu metódu. Auto otvoria prostredníctvom signálu z vašich kľúčov. Ako to funguje a ako... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik