PS sa obráti na Ústavný súd pre vdovské dôchodky bezdetných
11 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) sa obráti na Ústavný súd (ÚS) SR pre vdovské dôchodky bezdetných. Súčasná legislatíva je podľa hnutia diskriminačná. TASR o tom informovala Tereza Mikáčová z komunikačného oddelenia PS.

"Súčasná právna úprava je diskriminačná a mám za to, že aj protiústavná," uviedla poslankyňa parlamentu Simona Petrík (PS). Vysvetlila, že bezdetné vdovy a vdovci strácajú podľa aktuálnej právnej úpravy nárok na vdovský alebo vdovecký dôchodok po prvých dvoch rokoch od smrti manžela, ktorý je opätovne obnovený, až keď dosiahnu dôchodkový vek.

Doplnila, že ovdovení ľudia, ktorí vychovali jedno dieťa, majú opätovne nárok na vdovský alebo vdovecký dôchodok po dovŕšení 57. roku života, ľudia s dvomi deťmi od 52. roku a tí, ktorí majú tri a viac detí, majú nárok od ovdovenia.

Kurilovská dala Šimečku do laty: VÔBEC TOMU NEROZUMIETE!
PÁN POSLANEC ŠIMEČKA, OBSAH VÁŠHO STATUSU JE OSPRAVEDLNITEĽNÝ LEN Z DÔVODU, ŽE NEROZUMIETE TRESTNÉMU PRÁVU A NIE STE TRESTNÝ PRÁVNIK! Štátna tajomníčka minsterstva vnútra (MV) SR Lucia Kurilovská (HLAS-SD), ktorá pôsobí už 30 rokov v oblasti... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik