Neznámy páchateľ sa "VYRIADIL" na známom divadle (FOTO)
11 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu (10. 12.) krátko po 23.30 h poškodil dvere bratislavského Divadla Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH). Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

“Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň dverí DPOH. Z miesta následne utiekol,” priblížil hovorca. K zraneniu osôb, prípadne k spôsobeniu ďalšej škody nedošlo. Po páchateľovi skutku polícia intenzívne pátra. “Ďalšie okolnosti tohto incidentu sú predmetnom objasňovania,” dodal Szeiff.

Šéfka divadla za tým opäť vidí smeráckych "dezolátov"

Riaditeľka divadla Valéria Schulczová v reakcii uviedla, že nechce predbiehať, čoho dôsledkom bolo konanie páchateľa. Podľa nej to mohol byť opitý, agresívny či nahnevaný človek. Nedá sa však vylúčiť ani to, že v spoločnosti, kde neustále vzrastá agresivita a konfrontačný naratív sa neustále prehlbuje, bol muž posmelený “hejtami”, ktoré voči divadlu v minulosti smerovali.

“To, že to môže byť dôsledok toho, čo sa s divadlom dialo, je rovnako pravdepodobné ako to, že to bola náhoda. Lebo najprv sa pokúšal dostať do vnútra divadla. Nie je to tak, že ho hneď rozbije,” poznamenala Schulczová.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Matica slovenská protestuje proti reklamnej kampani Divadla P. O. Hviezdoslava
Matica slovenská protestuje proti aktuálnej reklamnej kampani Divadla P. O. Hviezdoslava (DPOH) v Bratislave na novú divadelnú sezónu. Tvrdí, že hrubo dehonestuje Hviezdoslava ako jedného z najvýznamnejších slovenských básnikov a najvýraznejších... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik