Kolíková si RIADNE ZAVARILA! Politici naprieč spektrom: HANBA VÁM!
11 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

HANBA VÁM, PANI KOLÍKOVÁ! ,,Najlepšia a najmúdrejšia na svete”, poslankyňa NR SR za Sasku, exministerka spravodlivosti Mária Kolíková, nazvala v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského Eduarda Burdu hanbou akademickej obce. A to len preto, lebo Eduard Burda odporučil vláde zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, pričom toto odporučenie aj odborne zdôvodnil. Hanba by skôr mala fackať exministerku! Skonštatoval to poslanec parlamentu Marián Kéry. A pridali sa ďalší. Jeho názor zdieľa i Boris Kollár, György Gyimesi, či Ľuboš Blaha.

Kéry: Nemá štipku sebareflexie

Pre tých, ktorí nepozerali - Burda sa tak nevyjadril v danej diskusnej relácii, v nej sedel oproti Márii Kolíkovej poslanec SMER-SSD Tibor Gašpar (a Kolíkovej to argumentačne natieral, ako sa mu chcelo). Mária Kolíková sa tak bezškrupulózne vyjadrila proti dekanovi Burdovi aj napriek tomu, že sa v relácii nemohol brániť. Asi potrebovala dostať zo seba frustráciu, ktorú jej a jej bývalým kolegom z Matovičovej a Hegerovej vlády spôsoboval Eduard Burda neúnavnou kritikou ich, proti spravodlivosti idúcich, postupov v oblasti spravodlivosti, prízvukuje Kéry.

Inak Úrad špeciálnej prokuratúry dekan Burda kritizoval aj v októbrovom rozhovore pre Postoj. „Myslím, že sú tu závažné podozrenia, ktoré sa týkajú možných manipulácií trestných konaní. A ja chcem, aby sa seriózne a na základe jasných dôkazov vyšetrili tak korupčné kauzy a ďalšie veci, ako aj tieto podozrenia z manipulácií,“ uviedol.

"Poslankyňa NR SR a exministerka spravodlivosti Mária Kolíková by sa namiesto bohorovného nálepkovania oponentov, či používanie extrémneho dvojakého metra mala skôr pozrieť do zrkadla. V ňom by uvidela pravdu. Seba samu ako tú ozajstnú hanbu slovenskej politiky. Ale aj tento pohľad by možno poprela. Tak ako jej kolegovia z opozície, ani Mária Kolíková nemá štipku sebareflexie. Pýcha Máriou Kolíkovou dýcha," uzavrel poslanec za Smer SSD.

DUEL MÁRIA KOLÍKOVÁ vs TIBOR GAŠPAR!
Poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) vyzvala vládu, aby zverejnila všetky dôvody, pre ktoré chce rušiť Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Kritizuje, že argumentuje 27 rozhodnutiami Ústavného súdu (ÚS) SR o porušení základných ľudských práv a... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Gyimesi: Pre dekana je to vlastne vyznamenaním

"Keď sa Mária “ty si ten podvod spáchala” Kolíková o dekanovi Právnickej fakulty UK Eduardovi Burdovi vyjadrí, že je hanbou akademickej obce, pre pána dekana je to vlastne vyznamenaním," myslí si čerstvý líder Aliancie György Gyimesi.

O erudovanom odborníkovi v oblasti trestného práva hovorí podľa Gyimesiho osoba, ktorá okrem toho, že nikdy dôveryhodne nevysvetlila machinácie pri prenájme budovy ministerstva spravodlivosti pre obchodného partnera jej brata, je zároveň aj typickým príkladom prevracača kabátov. Slúžila Mostu-Híd, Ficovi, SDKÚ, Za ľudí a teraz aj SaS.

"Toľko o charakterových vlastnostiach pani poslankyne. Pokiaľ ide o odbornosť, legendárny je jej výprask pri schvaľovaní súdnej mapy, kde sa okrem jej spojencov z prezidentského (Sorosovho) paláca nezastal nikto. Doteraz nevysvetlené ostali úmrtia generála Lučanského a advokáta Krivočenka počas jej ministrovania, ako aj podozrivé dotácie vo výške 600 000 eur LGBTI združeniam. Pán dekan môže ostať pokojný," vymenoval Gyimesi len zlomok Kolíkovej prešľapov.

 

Boris Kollár: Kolíková mieša politiku do všetkého. Aj do práva

"Musím sa zastať dekana Právnickej fakulty pána Burdu. Mal som česť s ním spolupracovať a môžem konštatovať, že už veľmi dlho som nestretol takého odborníka na právo, ako dekana Burdu. Je mi ľúto, že pani exministerka Kolíková mieša politiku do všetkého. Aj do práva. Dekan Burda mal vždy odborné stanoviská veľmi precízne zhodnotené a vždy sa o vážnych veciach radil v kolektíve kolegov z univerzity," hodnotí líder Sme rodina Boris Kollár.

A prízvukuje: "Dekan Burda má našu plnú dôveru v každom jeho odbornom stanovisku, lebo je to človek vecný a pozerá sa na právo odborne nie politicky, čo sa, samozrejme, nedá povedať o pani exministerke Kolíkovej."

Blaha: TO VY STE HANBA, PANI KOLÍKOVÁ! STRAŠIDELNÁ HANBA!

 

"Keď sa už aj najväčší odborníci svojimi argumentmi postavili na našu stranu, ako napríklad dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda, tak Kolíková vrieska, vraj on je "hanba". Ak máš iný odborný názor ako Hanba Kolíková, tak si vraj oportunista. To čo je za nekonečnú aroganciu?!," pýta sa Blaha na margo Kolíkovej vystúpenia v RTVS.

Viac v článku:

Poslanec SMER - SSD: TO VY STE HANBA, PANI KOLÍKOVÁ! STRAŠIDELNÁ HANBA!
"Mária Kolíková dnes v priamom prenose potvrdila, že je slovenskou Bloody Mary. Tibor Gašpar ju rozobral na súčiastky," uviedol Ľuboš Blaha (SMER - SSD), podpredseda parlamentu. Pre Kolíkovú má Blaha odkaz: TO VY STE HANBA, PANI KOLÍKOVÁ!... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik