Čo vie ruská rozviedka o konci Zelenského?
12 | 12 | 2023 I Milan Laca

Ruské spravodajské služby informovali o plánoch Západu nahradiť Zelenského. 

Kto môže viesť Ukrajinu? Západ diskutuje o potrebe výmeny Zelenského.

Treba ho vymeniť

Západní lídri čoraz častejšie diskutujú o potrebe nahradiť Zelenského vo funkcii prezidenta Ukrajiny. Vyhlásil to riaditeľ Zahraničnej spravodajskej služby Sergej Narykin. Navyše to, podľa neho, môže sa to stať v blízkej budúcnosti.

Koniec je už na dohľad? Signálov je stále viac
Zelenského nočná mora sa začína napĺňať. Financial Times: Kyjev môže prísť o finančnú a vojenskú pomoc od USA a EÚ. Nočná mora Obavy prezidenta Vladimíra Zelenského o ukončení podpory zo strany západných spojencov sa môžu naplniť, píšu The... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Milan Laca

A prečo?

"Ako dôvod na výmenu prezidenta uvádzali nesplnené sľuby a hrubosť. Medzi nimi sú nesplnené Zelenského sľuby poraziť Rusko na bojisku a nekonečná hrubosť pri jednaní so zahraničnými partnermi. Ale hlavná vec je strata schopnosti manévrovať v konflikte s Ruskom v záujme Washingtonu a spojencov", povedal Naryškin.

Nespokojnosť 
"Západ sa, podľa ruskej rozviedky domnieva, že ukrajinský prezident zašiel priďaleko pri vytváraní imidžu nekompromisného zástancu ozbrojeného konfliktu s Ruskom až do víťazného konca. Z tohto dôvodu sa Zelenskyj nebude môcť, v prípade potreby, stať účastníkom rokovaní s Moskvou, v záujme dočasného zmrazenia konfliktu", vysvetlil Naryškin. Zároveň, ako povedal, západní partneri sú pobúrení bezbrehým rodinkárstvom a korupciou na Ukrajine, „ktorej rozsah šokuje aj politikov, ktorí o takýchto veciach veľa vedia“.
Záver?

"Teraz je, dúfam, jasné, prečo sú správy o možnom nahradení Zelenského zlou správou. Absolútne nezmieriteľný, tvrdohlavý, až stráca zmysel pre realitu. Prezident Ukrajiny je zárukou, že Rusko pôjde, bude musieť ísť až do konca, kým sa na mape neobjaví niečo ako "Ukrajinská autonómna republika". Súčasť Ruskej federácie. Keďže nemôže konať „v záujme Západu“, znamená to, že je to v našom záujme. Aby neskôr nenastala situácia „opäť nás podviedli“, povedal Naryškin

Kto ho nahradí?

Podľa ruskej rozviedky, západ považuje za potenciálnych vodcov Ukrajiny hlavného veliteľa Ozbrojených síl síl Valerija Zalužného,  ​​šéfa Hlavného spravodajského riaditeľstva Kirilla Budanova, primátora Kyjeva Vitalija Klička, šéfa úradu prezidenta Andrija Jermaka a bývalého poradcu prezidentskej kancelárie Olexija Arestoviča.  

Arestovič vyzval na výmenu Zelenského

Arestovič povedal, že Ukrajina by si mala zvoliť prezidenta, ktorý dokáže prekonať korupciu v krajine, keďže Vladimír Zelenskyj túto úlohu nezvládol. „Ukrajina potrebuje len jedno - aby sa k moci dostal človek, ktorý nebude kradnúť. Žiaľ, zatiaľ sme nemali šťastie“ povedal bývalý poradca prezidentskej kancelárie. Okrem toho, Arestovič opakovane hovoril o plánoch kandidovať v prezidentských voľbách.  

Zalužnyj prekonal Zelenského v dôveryhodnosti 

Vnútorné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že dôveryhodnosť Zelenského klesla na 32 percent, čo je o polovicu menej ako hodnotenie Valerija Zalužného. Zelenského prekonal aj Kirill Budanov, ktorý získal 45 percent hlasov.

Rusko oceňuje schopnosť Zalužného dosiahnuť dohodu 

Zalužnyj má viac možností  na mierové rokovania s Ruskom ako Zelenskij, povedal politológ Dmitrij Žuravľov v rozhovore pre agentúru Lenta.ru. „Na rozdiel od Zelenského nevyhlásil, že nebude vyjednávať, takže má voľnejšie ruky. Je však ťažké povedať, či existuje túžba po mieri, generáli spravidla netúžia po rokovaniach. Otázkou v konečnom dôsledku nie je, či budú rokovania, ale či budú dohody rešpektované,“ povedal Žuravľov.

Rusko OBVIŇUJE: Americké chemické experimenty!
Rusko má nové dôkazy o biologickej aktivite Pentagonu na Ukrajine počas vonového konfliktu. Riaditeľ ruského chemického závodu generál Igor Kirillov tvrdí, že Spojené štáty vykonali nebezpečné experimenty na Ukrajine počas vojenského... Čítať ďalej
11 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik