Spisovateľ Murín o tom, ako Michal Šimečka klame
10 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Spisovateľ a vedec Gustáv Murín obvinil Michala Šimečku (PS) z klamstva o tom, že EÚ nám zastaví eurofondy kvôli rozhodnutiu slovenskej vlády o zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Svoj príspevok na Facebooku nazval „Ako Šimečka klame“.

Gustáv Murín na Facebooku reaguje na Šimečkovo klamstvo, že EÚ nám zastaví eurofondy. Murín uvádza, že to sa môže stať len ak sa preukáže ich nesprávne čerpanie. Gustáv Murín aj v tomto prípade ostáva verný svojmu sarkazmu.

Zachráňte Lipšica, zastavte nám eurofondy

Klamstvo vidí Murín v tvrdení, že Slovensko nedostane peniaze z eurofondov. „Keď vládni poslanci konečne zastavia rozklad právneho štátu a politické zneužívanie Úradu špeciálnej prokuratúry odsúdeným zločincom Lipšicom, ako Matovičovým katanom, tak nám Brusel zastaví eurofondy?!!“ pýta sa Murín.

ŠIMEČKOVCI sa vrátili z Bruselu! Ozvali sa aj Američania. VLÁDA, TRAS SA!
Blesková správa z „renomovaného“ Denníka N hovorí, že veľvyslanec USA na Slovensku apeluje na koaličnú vládu našej republiky v znení: „Spojené štáty americké súhlasia s Európskou komisiou, že široký rozsah zamýšľaných zmien Úradu špeciálnej... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Toto bol podpredseda EP...?

„Ako mohol tento komsomolec dosiahnuť na post až podpredsedu europarlamentu, keď nevie, že euro-fondy môžu byť blokované VÝHRADNE v súvislosti s ohrozením ich správneho čerpania?“ Pýta sa Murín.

„Samozrejme, mohutné rozkrádanie euro-fondov na Ukrajine má výnimku,“ dodáva sarkasticky spisovateľ, aby svoj príspevok ukončil otázkou, čo v EP „tento vnuk stalinistu“ robil, keď nevie takúto vec.

Proti vláde Robertovi Ficovi vznikla petícia

Michal Šimečka a PS sa nevzdáva. Ak by im nevyšli žalospevy v Európskom parlametne, proti vláde, ktorá vzišla z právoplatných volieb a teda vôle občanov, spísali petíciu. Tá má rovnaký názov, ako nedávny protest pred Úradom vlády: Zastavme ich!

Pixabay.com | ilustračný obrázok/pero

Vyzývajú aj ľudí mimo Bratislavy

„Podpíš petíciu proti krokom Roberta Fica! Spolu s našimi partnermi a občianskou spoločnosťou pokračujeme v protestoch. V PS by sme však chceli dať príležitosť zapojiť sa každému - aj tým z vás, ktorí ste v zahraničí, alebo ktorí z rôznych dôvodov nemôžete prísť na námestia slovenských miest,“ vyzýva na Facebooku PS na svojej stránke. Spoločne tak chcú ukázať Robertovi Ficovi, že sa pred jeho domnelými útokmi na právny štát budú brániť.

„V uliciach, v parlamente, online, všade, kde nás bude počuť musí zaznieť jedno: nikdy neuhneme,“zastrájajú sa progresívci.

Na Najvyššom súde je 700 strán plných chýb v procese s Dušanom Kováčikom (VIDEO)
V uplynulých dňoch podali obhajcovia Dušana Kováčika Erik Magál a Jakub Križan dovolanie na Najvyšší súd kvôli mnohým doslova fatálnym dôkazným pochybnostiam v jeho prípade. Kováčik by preto na rozhodnutie mohol počkať mimo väzbu, keďže... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik