Koniec je už na dohľad? Signálov je stále viac
11 | 12 | 2023 I Milan Laca

Zelenského nočná mora sa začína napĺňať.

Financial Times: Kyjev môže prísť o finančnú a vojenskú pomoc od USA a EÚ.

Nočná mora
Obavy prezidenta Vladimíra Zelenského o ukončení podpory zo strany západných spojencov sa môžu naplniť, píšu The Financial Times. "Kyjev najviac znepokojuje, že podpora Ukrajiny, ktorá bola kedysi záležitosťou širokého konsenzu medzi stranami, sa stala na oboch stranách Atlantiku politickým vyjednávacím "čipom", píše sa v článku.
JE TO PRÁCA AI? Rozhovor Volodymyra a Oleny: Internet priam VYBUCHOL! ODPADNETE (AUDIO)
SITUÁCIA V KYJEVE JE KRITICKÁ A AK Z USA NEPRÍDÚ OKAMŽITE PENIAZE NA VÝPLATY VOJAKOV, TAK UKRAJINSKÁ ARMÁDA SKONČILA! Výbušná nahrávka Zelenského a jeho manželky Oleny valcuje ukrajinské sociálne siete! Práve spustená celoplošná mobilizácia na... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková
USA sa zasekli
Autor článku vysvetľuje, že Senát USA zamietol najnovší pokus Bieleho domu, prijať zákon o finančnej podpore pre Ukrajinu vo výške 60 miliárd dolárov. Na vlásku visí aj otázka, či Európska komisia vyčlení 50 miliárd eur na podporu kyjevského rozpočtu počas nasledujúcich štyroch rokov.
Už vás máme dosť!

"Ukrajina už nie je niečím výnimočným. Už ju nepovažujú za otázku národnej bezpečnosti, ktorá má prvoradý význam pre EÚ, NATO alebo Spojené štáty," povedal pre noviny Jacob Kirkegaard, výskumník z German Marshall Fund v Bruseli.

Médiá avizujú, čo príde 
Zahraničné médiá čoraz častejšie píšu, že Spojené štáty a EÚ začali byť unavené z ukrajinskej krízy a podpora Vladimira Zelenského slabne. Podľa NBC,  americkí a európski predstavitelia už diskutujú s kyjevskými úradmi o možných dôsledkoch mierových rozhovorov s Ruskom, vrátane toho, čoho by sa  Kyjev mohol vzdať, aby dosiahol dohodu.
V Kyjeve sa ešte nevzdávajú
Ako povedal minulý týždeň Olexij Danilov, tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny, Kyjev je znepokojený tým, že Západ začal poukazovať na potrebu dialógu s Moskvou. Minister zahraničných vecí Dmitro Kuleba zároveň tvrdí, že v otázke začatia rokovaní s Ruskom necíti tlak zo strany spojencov. Kremeľ poznamenal, že čím skôr kyjevský režim pochopí, že na bojisku nie je šanca dosiahnuť úspech, tým skôr sa otvoria nejaké vyhliadky na vyriešenie situácie.
Prečo už USA nechcú pomáhať Kyjevu? Obavy z fiaska!
Neochota USA pomôcť Ukrajine je spôsobená obrovskými stratami západnej techniky. Americký Military Watch Magazine napísal, že nedostatok túžby Spojených štátov ďalej pomáhať Ukrajine je primárne spôsobený zlyhaním protiofenzívy a obrovskými... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Milan Laca
Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!