AKO Z BIBLIE! MEXIKO zažilo malú apokalypsu!
12 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Roje hmyzu, konkrétne kobyliek, už naši predkovia pred tisícami rokov interpretovali ako varovné signály. Pred tromi rokmi sa prehnali africkými štátmi, no teraz sužujú obyvateľov Južnej Ameriky. Jeden zo spravodajských portálov dokonca citoval biblickú pasáž o apokalypse.

Prírodné katastrofy nemusia mať iba podobu zemetrasení a tsunami, ako sme to nedávno zaznamenali na Filipínach. V Mexiku ukázali svoju priam biblickú tvár. Pred tromi rokmi  zasiahli celú Východnú Afriku nálety stoviek miliónov kobyliek. Podobná pohroma sa objavila pred pár dňami v Mexiku. Pobrežie polostrova Yucatan zasiahli nálety kobyliek likvidujúcich všetko, čo im prišlo do cesty. Počty tohto hmyzu sú odhadované, tak ako to bolo aj vo Východnej Afrike,  na stovky miliónov.

„Obloha nad juhovýchodným Mexikom potemnela na ďaleké míle, zatiaľ čo sa vznášali do diaľav  mračná kobyliek,“hovorili médiá. Udialo sa to nad hlavným mestom polostrova Yucatán, Méridou. Isté juhoamerické noviny hovorili o katastrofe biblických rozmerov, keď citovali Knihu zjavení, žalm deviaty, verš tretí: „A zrazu vzišiel roj kobyliek hustý ako dym a veľký ako mrak nad zemou, a bola im daná ohromná sila, a škorpiónom bola daná tiež ohromná moc...“

NIČIVÉ ZEMETRASENIE v oblasti Filipín! Jedna tragédia strieda druhú
Miestne úrady varovali pred ničivými Tsunami s výškou ohrozujúcou život. Stalo sa tak po zemetrasení s magnitúdou 7,6, ktoré zasiahlo Filipíny. I keď sú obyvatelia tejto oblasti na takéto situácie pomerne zvyknutí, takáto situácia sa nedeje každý... Čítať ďalej
03 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Predpovede sa líšili od reality

Oficiálne úrady sa k tejto situácii postavili triezvejšie. Oznámili žurnalistom očakávajúcim zázraky, že toto napadnutie hmyzom bolo očakávané už dva dni dopredu a dôsledkom tejto pohromy nemali byť žiadne hospodárske škody. Poľnohospodári sa však k tejto situácii vyjadrili v tom znení, že kobylky, ktoré napadli ich kukuričné polia zožrali všetko, čo im prišlo do cesty. Škoda, že o tomto fakte neboli vopred informovaní ani civilisti, ani miestni, ani turisti. Mohlo dôjsť k menšiemu šoku a spájaniu si danej situácie do biblicko-postapokalyptického kontextu.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik