A nazvali sa slušní...
10 | 12 | 2023 I Lukáš i. Henrich

Až tak dávno to nebolo. Na uliciach sa objavili pódiá a na pódiách – veď viete, Šimečkovci, Kiskovia, Šeligovia, najrôznejší vtedy absolútne neznámi Hegerovia a Remišové a iné dovtedy bezvýznamné figúrky. Začali vyziapovať čosi o slušnosti, za slušnosť či Za slušné Slovensko. Čo nasledovalo, si možno tiež ešte zopár ľudí pamätá. Aj to, čo po tej veľkej lži nenasledovalo.

Nasledovala devastácia Slovenska na štát vedený klamármi, sektármi, náboženskými fanatikmi, kazateľmi, hlupákmi a hlupaňami. A ešte ich riťolezcami. (Rektoskopmi znie fajnovejšie, ale všetci vieme, že ide o ľudí, ktorí radostne prežívajú svoju existenciu zastrčení z veľkej časti svojho tela v cudzích, najmä „mocných“ a dobre platiacich zadkoch.) Nezabudnime na mainstream a politizujúce mimovládky. Čo je vlastne jedno a to isté.

A stalo sa

Zo Slovenska spravili nie slušnú krajinu, ale členský štát Európskej únie, ktorý má úplne rozvrátené verejné financie, najnižšiu životnú úroveň v Európskej únii, najhorší deficit verejných financií - 6,5 percenta HDP a extrémny nárast dlhu zo 45 miliárd eur na 70 miliárd eur. A to všetko vraj pre vraždu novinára a jeho snúbenice. Vždy, keď títo šašovia potrebovali pohnúť masami, inak, na Slovensku nesmierne trpezlivými, zjavila sa náhodne nejaká vražda. Po novinárovi to bolo pred Teplárňou a pred ním to bolo na brehu Dunaja v Petržalke. Dobre, berme to iba ako náhodu v čase. Joj, a ako na spoločenskom rebríčku vyzdvihli udavačov! Spravili z nich „kajúcnych“ hrdinov, oporu „slušného právneho štátu“. Všade inde by sa im hovorilo kriminálnici. U nás sú kriminálni uadavči etalón slušnosti.

A deje sa

Kto nám to tu zas stavia tribúny? Kto sa zas na nich ukazuje a reční? Ach, toľká slaboduchá priehľadnosť! Zas sa tí istí pokúšajú manipulovať dav vo svoj prospech, vo svoju vo voľbách stratenú moc a vplyv. Spolu s tými, ktorí stratili svoje vplyvné zadky. Chýba už len nejaká tá vražda a návrat v čase je dokonalý. Kto zas deštruuje parlament, kto v ňom do nekonečna a opakovane vystupuje v diskusiách, ktoré sú o ničom? Kto v nich vyrevuje, nadáva a dokonca na svoje zištné chúťky zneužije aj návštevu detí v budove Národnej rady Slovenskej republiky? No zas tí istí. Takmer do poslednej nohy tí istí. Akurát Matoviča nejak k sebe už nechcú, lebo naozaj sa nedá nikoho presvedčiť, že aj on by bol za druhé Slušné Slovensko. On a jeho slušnosť. Ale buďme spravodliví. Títo a slušnosť?

Poslanec SMER - SSD: TO VY STE HANBA, PANI KOLÍKOVÁ! STRAŠIDELNÁ HANBA!
"Mária Kolíková dnes v priamom prenose potvrdila, že je slovenskou Bloody Mary. Tibor Gašpar ju rozobral na súčiastky," uviedol Ľuboš Blaha (SMER - SSD), podpredseda parlamentu. Pre Kolíkovú má Blaha odkaz: TO VY STE HANBA, PANI KOLÍKOVÁ!... Čítať ďalej
10 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

A bude sa diať

Pod tribúnami sa podľa mainstreamu združujú „tisíce“ mladých ľudí, ktorí na pokyn roztlieskavačov (rozvrieskavačov) z tribún hulákajú „dosť bolo Fica“. Sú to tí, ktorým po troch rokoch zdražovania až Ficova vláda znižila úroky na hypotékach. Teda, chce znížiť. Aby sa do sýta v tranze vyvrieskaní mohli vrátiť do svojich domovov, zaťažených – ako inak – hypotékou. Nevadí, že je absurdné, že títo a teraz vyrevujú „dosť bolo Fica“. Nevadí, že nemusia svojim starkým platiť lôžko v starobinci, pardon, penzióne, lebo dôchodky sa zvýšili a starkí prežijú aj ako tak bez nich. A už vôbec im neprekáža, že vláda “dosť bolo Fica“ im na rozdiel ich vlády nevykráda peňaženky astronomickými faktúrami za energie. Fico je netvor. Stačí, keď im to nakalerábujú do vymletých hláv tí „najslušnejší“ z tribún.Tí samozvaní slušní, tí, čo nám tu od roku 2020 do septembra 2023 predvádzali, čo je to slušnosť. A schopnosť viesť štát v záujme jeho občanov. So svojou zástavníčkou prezidentkou. Matkou pluku „slušných“. Tieňovou funkcionárkou „progresívnych“. A vyslankyňou bohviekoho.

A mohlo by sa stať

Čo keby sa tak tie takmer dve tretiny občanov Slovenska, ktoré sa v demokratických voľbách vyslovili nielen za zmenu politiky na Slovensku, ale nepriamo aj za túto vládu Roberta Fica zrazu dohodli, že oni si už konečne želajú naozaj slušné Slovensko? Čo keby si títo ľudia, tiež na námestiach, hoci aj bez tribún a tých trápnych rečníkov na nich, zrazu zakričali napríklad „dosť bolo tých egoistických neschopných hlupákov“? Čo tak prekričať krikľúňov, keď sa im krik tak páči? Nemali tí rečníci z tribún už dostatok času v praxi ukázať a dokázať, na ktorom útese nechali stroskotať loď s názvom Slovensko? Toto by sa skutočne mohlo stať. A vyhnať tie vyziapujúce kreatúry z tribún i spod nich raz navždy niekam do sveta podľa ich predstáv? Že by to nebolo slušné? Preboha, čo tu bolo slušné od marca 2020? Iba ak opozícia. Aj to len do 30. septembra 2023.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik