PROGRESÍVCI SA SEKLI!
09 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Progresívci radia, poučujú, proklamujú. Najnovšie vo verejnosti rezonuje kauza, v ktorej sa strana Progresívne Slovensko obrátila na súd kvôli porušovaniu zákona zo strany ministerky Martiny Šimkovičovej a jej účinkovaní v televízii TV Slovan. Ide im skutočne o spravodlivosť, alebo iba bodajú ako osy?

Vzhľadom na to, že opozícia nemá čo robiť, prešla od konštruktívnej politiky k obštrukciám až deštrukcii. Berie si na parádu každého, kto im nemieni vyjsť vstriec. Obrátila sa i na zákon a podala trestné oznámenie na TV Slovan a ministerku kultúry Šimkovičovú, o ktorých tvrdia, že svojou aktivitou generujú zisk.

Iróniou však je, že všetko toto hádzanie blata iba prospelo subjektom, ktoré sú na muške podvratných médií typu Denník N, SME, Nový čas a pod. Upozornenie na „nehanebnosti“ zo strany TV Slovan iba niekoľkonásobne zdvihlo sledovanosť tohto neziskového subjektu. Bez akýchkoľvek relevantných dôkazov hovorí o chamtivosti ministerky, prihrávaní odpovedí, pričom práve tieto techniky sú také charakteristické pre korporátne a mainstreamové médiá. Je ministerka odkázaná na malé médiá, ktoré sa snažia o obhajovanie reality a neobracajú sa za svoj chrbát, pričom čakajú potľapkanie za každú chvályhodne položenú otázku?

Dobre vieme, odkiaľ vietor fúka

Práve médiá formátu Denník N, ktoré podporuje aj otec predsedu progresívcov, jedináčika Michala Šimečku, Martin Milan Šimečka sa neunúvajú pozrieť pravde do očí, svoje obvinenia proti TV Slovan nemajú podložené relevantnými dokladmi, či fabulujú o profite by mali mlčať čo najaktívnejšie. Michal Šimečka sa totiž nedostal medzi politickú smotánku vlastnými schopnosťami.

Jeho verbálne kvality sú veľmi otázne, prejav nesebavedomý. Preto potreboval poposunúť korporátnymi médiami podporovanými zo zahraničia veľmi slušnými sumičkami. „Jeho úspechy“ sú tak podobné úspechom Marka Zuckerberga, mediálneho magnáta, vlastniaceho sociálne siete Facebook a Instagram.

Dôkazy? Nie sú. Vymyslíme...

Spoliehajú sa progresívci na to, že ak na svojich tlačovkách vypustia jedovaté bubliny, neprasknú? Týmto činom iba dokazujú svoju politickú nezrelosť a rýchlokvasenosť. Hurá systém Šimečkovcov, vyjadrenia o podpore z Bruselu sa stávajú tradíciou nevalných kvalít.

Bublina praskla

Peter Kotlár vytiahol do boja s ešte silnejšou zbraňou, akou sa oháňajú progresívci. Proti písomným dôkazom o neziskovosti TV Slovan, ktorá negeneruje žiadny zisk, čiže je iba prejavom dobrej vôle a presvedčenia v reálne hodnoty bude Šimečka bojovať len veľmi ťažko. Martina Šimkovičová už ani pre TV Slovan nepracuje. To dokazuje aj potvrdenie zo Sociálnej poisťovne, kde je zadokladované, že je z TV Slovan odhlásená ako zamestnanec tohto malého média, presne tak, ako je to požadované zákonom v rámci nezlučiteľnosti funkcií.

Následne sa Peter Kotlár vzdal aj konateľstva, k čomu priložil ďalšie potvrdenie. Dobrovoľná činnosť TV Slovan nie je tou, na ktorú sú Kotlár, a už vôbec nie ministerka kultúry, odkázaní... Podrobnejšie údaje o „zisku“ je možné získať i v Slovenskej sporiteľni. Dá sa zaplatiť na účet, ktorý reálne neexistuje? Hádam to Šimečkovcom nestačí? Alebo sa zasa bude spoliehať na šírenie jedu zo strany tendenčných médií. Tie si na zisk sťažovať totiž nemôžu. Hoci o kvalite ich produkcie a kvalite a objektivite ich žurnalistov pochybovať možno. Hadi v ľudskej koži preto môžu písať svoje bludy až dovtedy, dokedy im zákon neklepne po prstoch.

Progresívci stále nechápu význam slova reklama. Je to komerčná aktivita zameriavajúca sa na trh a propagáciu produktu. O niečom takom sa v súvislosti s TV Slovan nedá ani náhodou hovoriť.

Ako je možné, že údaje bez akejkoľvek hodnoty môžu byť ohodnotené lepšie, ako kvalitné novinárstvo, snažiace sa priniesť recipientovi neskreslené fakty. Ako je možné, že kvázi novinár Tkačenko pôsobiaci dojmom somráka sa vyjadril v znení „my sme sem neprišli, aby sme sa Fica niečo pýtali. My sme mu prišli škodiť...“ a stále pracuje ako sprostredkovateľ informácií?

Kotlár sa nebál ohodnotiť pozitívne kvalitnú novinársku prácu nezávislých a alternatívnych médií. Ocenil menovite subjekty, zakladajúce si na skutočne silných morálnych elementoch, nie na ledabolých, moderných a nenadčasových faktoroch. Spomenul denníky eReport, Hlavné správy, Infovojnu a medzi prvými nezabudol oceniť i prácu Hlavného Denníka. Práve tieto médiá sa snažia priniesť podložené fakty čo najobjektívnejším spôsobom a zakladajú si na trvalých hodnotách.

Kotlár z SNS vyvrátil hoax progresívcov a má pre nich odkaz!
Poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS) deklaruje v súvislosti s vysielaním TV Slovan, že ako štatutár v správnom čase rozviazal pracovnoprávny vzťah so súčasnou ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou (SNS). Následne sa sám vzdal aj... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Možno bude boj progresívcov pokračovať. Aký má však takýto boj zmysel, keď v podstate svojim rozkrikovaním iba upozorňujú na prácu Petra Kotlára. Dôkazom ich naivity je aj skutočnosť, že hádzaním bahna na TV Slovan iba zvýšili sledovanosť jeho príspevkov. Za krátky čas si ich totiž zhliadlo vyše pol milióna divákov. Je to paradox, dokazujúci, že v politike by sa nemali objavovať indivídua, ktoré v nej nevedia chodiť a nemali by čakať za svoju lajdácku prácu ovácie.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!