ŠKOLA verzus ZÁCHRANÁRI: Dve rôzne verzie hroznej tragédie v Parchovanoch
09 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Ani po smrti nemá pokoj! Deviatak Roman z obce Parchovany ukončil svoj život skokom zo strechy školy kvôli šikane. Škola je vraj známa šikanou už celé roky. Teraz navyše vyplávali na povrch nové skutočnosti, informuje Pluska. Podľa záznamov záchranných zložiek sa tragédia stala inak, ako tvrdí vedenie školy.

Nešťastní rodičia nie sú spokojní s tým, že škola neriešila šikanu ich syna

Romanovi rodičia vravia, že vedenie školy neriešilo správanie spolužiačok, ktoré ich syna ponižovali, vysmievali sa mu a zničili mu pomôcky na výtvarnú výchovu. Škola obvinenie odmieta: 

„Denne riešime (tak ako aj v  iných školách) konflikty v správaní sa žiakov v triedach, ktoré sa stupňujú. Zatiaľ však väčšina z týchto sporov nesie znaky konfliktov a nie šikany medzi spolužiakmi, ktoré riešime v zmysle školského poriadku,“ píše sa v ich  stanovisku.

Podľa vedenia školy Roman v osudný pondelok 20. novembra napriek zákazu službukonajúcej učiteľky cez okno na chodbe vyskočil na strechu jedálne a po protipožiarnom rebríku prešiel na strechu budovy školy. 

„Službukonajúca učiteľka, ktorej pokyny žiak nedodržal, okamžite informovala vedenie školy. To zalarmovalo všetky záchranné zložky a oznámilo udalosť zákonnému zástupcovi,“ píšu vo vyjadrení.

Rozprestrel ruky a skočil! Strašné, čo predtým kričalo jedno z dievčat
Školská šikana. Už niekoľko rokov sporadicky na verejnosť presakujú otrasné prípady fyzického, ale aj psychického násilia medzi deťmi, mnohokrát aj na základných školách. V poslednom období sa k tomu pridala aj kyberšikana. V poslednom prípade,... Čítať ďalej
24 | 11 | 2023 | Eka Balašková

Prečo volali tiesňovú linku neskoro?

Romanovu matku škola kontaktovala okolo 10.50, no všetky záchranárske zložky potvrdili, že hovor na tiesňovú linku 112 bol prijatý 11.05, pätnásť minút po tom, čo škola informovala matku , že jej syn je na streche školy. Otázka znie, prečo volali na tiesňovú linku až dvadsať minút po skončení tretej hodiny, po ktorej mal vyjsť na strechu.

Niečo tu nehrá 

Polícia po prepojení hovoru na operačné stredisko v Košiciach o 11.06 vyslala na miesto hliadku o 11.09. O 11.14, teda deväť minút po prijatí hovoru už boli policajti na mieste a Roman bol ešte na streche. Hasiči prijali volanie o 11.08 a ohlásili trebišovským hasičom výjazd o 11.10. 

Hovorkyňa košických hasičov Jana Matis Libová  uviedla, že o 11.31 boli hasiči na mieste, ale chlapca už oživovali záchranári v sanitke. Tí sa do 15 kilometrov vzdialenej dediny dostali z Trebišova za trinásť minút o 11.22. Roman po príchode záchranárov už ležal na zemi. Záchranári dostali informáciu, že Roman skočil zo strechy tesne pred ich príjazdom. Teda ak o 11.14 bol ešte živý a o 11.22 už ležal na zemi, skočil približne o 11.18.

Po SAMOVRAŽDE žiaka Romana ďalšia HRÔZA medzi DEŤMI: Šokujúce, čo si robia ŠKOLÁCI! Vystrašení rodičia, môže ZOMRIEŤ niekto ďalší
Školská šikana. Už niekoľko rokov sporadicky na verejnosť presakujú otrasné prípady fyzického, ale aj psychického násilia medzi deťmi, mnohokrát aj na základných školách. Problematike sa preto začínajú intenzívnejšie venovať aj rodičia a... Čítať ďalej
23 | 11 | 2023 | Eka Balašková

O celej udalosti existujú kamerové záznamy

Vedenie školy tvrdí, že Roman „asi 50 minút zo strechy školy komunikoval s učiteľom, zástupcom školy, policajtom a matkou“. Od skončenia tretej vyučovacej hodiny do času skoku zo strechy školy podľa toho ubehlo 33 minút. Vraj existujú kamerové záznamy, ktoré má polícia k dispozícii, argumentuje škola.

Policajný vyjednávač ani nestihol prísť

Hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová sa pre Plus jeden deň vyjadrila: „Napriek snahe o komunikáciu zo strany prítomnej hliadky sa poškodená osoba rozhodla siahnuť si na život do pár minút od ich príchodu. Policajný vyjednávač pre rýchly spád udalostí nestihol byť na miesto vyslaný.“ 

Hasiči, ktorí na miesto boli vyslaní, by Romanov pád ani nedokázali stlmiť, lebo nedisponujú technickým vybavením, ktoré by slúžilo k záchrane osôb v prípade skoku z výšok, uviedla zase  hovorkyňa hasičov Matis Libová.

Rozuzlenie nešťastnej udalosti ukážu až výsledky vyšetrovania

Nové a nové informácie iba jatria rany smútiacej rodiny. Informácie , ktoré poskytla škola sa nezhodujú s časmi výjazdov a príjazdov záchranárov. Na definitívny záver tohto hrozného príbehu si tak ešte musíme počkať.

ROMAN NEBOL JEDINÝ! Z tohto sa škola len tak nevyvlečie!
Samovražda pätnásťročného Romana, šikanovaného spolužiakmi stále otriasa Slovenskom. Škola, ktorá sa chcela od všetkého dištancovať, ba dokonca obviniť zo smrti mladíka jeho vlastných rodičov narazila a padajú hlavy. Nielen Parchovany, obec, kde... Čítať ďalej
01 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik