Sedemdesiatnička čerstvou mamičkou
09 | 12 | 2023 I Dušan Janek

70 – ročná  žena z Ugandy porodila dvojčatá po umelom oplodnení, čo z nej robí jednu z najstarších žien, ktoré sa stali matkami vôbec. Safina Namukwaya dala život chlapcovi a dievčatku v stredu.

Pôrod sa uskutočnil pomocou cisárskeho rezu v nemocnici v hlavnom meste Kampala, kde bola oplodnená „in vitro“, t.j. umelým oplodnením, povedal Arthur Matsiko, hovorca Ženskej medzinárodnej nemocnice a Centra plodnosti.

„Je zdravá“, vyjadril sa s potešením doktor. „Ak jej dovolia prechádzky, bude ich môcť absolvovať.“ V piatok tiež dodal, že pred dvoma rokmi porodila deti na tom istom oddelení. Namukwaya je najstaršou zaznamenanou ženou, ktorá porodila dieťa v nemocnici. Jej majiteľom je prominentný gynekológ vo východoafrickom regióne. Nemocnica sa špecializuje na pomoc párom, ktoré túžia po potomkoch.

Safina nie je najstaršou matkou dvojčiat

Pokroky vo výskume zlepšujú mieru úspešnosti prostredníctvom umelého oplodnenia. Médiá vyhlásili, že sedemdesiattri ročná žena v Indii porodila dvojčatá v roku 2019 rovnakým spôsobom, teda prostredníctvom umelého oplodnenia.

MC Erika smrť Barbary Haščákovej šokovala. Posiela jej dojemný odkaz
Aj MC Erik sa prvýkrát od smrti Barbary Haščákovej verejne vyjadril. Svojej mŕtvej priateľke poslal dojímavý odkaz a prehovoril o ich vzťahu. S Barbarou boli v pravidelnom kontakte Erik Aresta, známy ako MC Erik bol s Barbarou Haščákovou v... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!