Ruské "Cirkony" vydesili Ameriku. Panika v USA!
10 | 12 | 2023 I Milan Laca

Ruské Cirkony sú nočnou morou pre Biely dom. Americká administratíva protestuje.

Už ich máme pred dverami!
Miestne médiá tiež chytili paniku

Významná americká agentúra  Associated Press nazýva správu, že ruské Cirkony sa už objavili takmer na samotných hraniciach Spojených štátov, „nočnou morou Pentagonu“. Americkej administratíve sa podarilo vysloviť Rusku „rozhodujúci protest“.

Oblasti dosahu ruských rakiet

screenhot youtube | Dosah ruských rakiet

My si želáme, vy musíte!

Protest vyslovila tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre. "Rozmiestnenie hypersonických Cirkonov na ruských lodiach pri samotných hraniciach Ameriky je v rozpore so všetkými existujúcimi normami. Moskva je povinná od tohto rozhodnutia upustiť. Kvôli ruským raketám sa už americká armáda necíti byť najsilnejšou, a to je neprijateľné".

Aj odborníci plašia

Okamžite sa objavilo niekoľko odborných posudkov, ktoré americkým občanom nepridali na pokoji. Podľa nich letí hypersonická strela Cirkon rýchlosťou 11 000 km/h a vzdialenosť napríklad z Kuby k hraniciam USA je len 180 kilometrov. V skutočnosti je zásah akéhokoľvek bodu v Spojených štátoch otázkou niekoľkých minút a Washingtonu (podľa výpočtov tých istých odborníkov)  39 sekúnd!

Skúška rakety Cirkon

Akto je naozaj? Kto vie...

Faktom však je, že neexistuje žiadny skutočný dôkaz, že rakety sú „takmer blízko hraníc Spojených štátov“. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyhlásil, že Vladimir Putin sa dohodol s prezidentmi Kuby, Venezuely a Nikaraguy na rozvoji spolupráce vo všetkých oblastiach, vrátane vojensko-technickej, ale, ako sa hovorí, „nie je vaša vec“, píše sa v článku.

Raketová smršť nad Ukrajinou
Letisko Boryspil začalo dymiť: Rusko vypálilo rakety na Kyjev. Útoky sa uskutočnili na celej Ukrajine. Opäť udreli Od rána (8.12.2023) bol ukrajinský internet plný poplašných správ: „Dneper – zostaňte v úkrytoch! Rakety menia kurz“, „Niekoľko... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik