Prvá dáma Ukrajiny konečne precitla: Bez ďalšej pomoci nás svet JEDNODUCHO NECHÁ ZOMRIEŤ!
09 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

„Veľmi nás bolí, keď vidíme náznaky, že vášnivá ochota pomáhať slabne,“ hovorí Olena Zelenská. Varovala, že bez pokračujúcej finančnej podpory zo Západu bude Ukrajina „ponechaná napospas smrti“, informuje POLITICO.

Napĺňajú sa prognózy: Západ bojuje do posledného Ukrajinca

Zelenská, manželka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, prehovorila pre BBC deň po tom, ako republikánski senátori v USA zablokovali návrh zákona, ktorý by Ukrajine poskytol podporu v hodnote viac ako 60 miliárd dolárov. 

„Ak sa svet unaví, jednoducho nás nechajú zomrieť,“ povedala. "Veľmi nás bolí, keď vidíme známky toho, že vášnivá ochota pomôcť môže vyblednúť."

Vraj vianočný darček pre Putina

Biely dom varoval, že americké finančné prostriedky pre Ukrajinu by sa mohli čoskoro minúť, pričom prezident Joe Biden dodal, že nepodporenie Ukrajiny by bolo „darčekom“ pre ruského prezidenta Vladimira Putina a že história „prísne odsúdi tých, ktorí sa obrátili chrbtom“. 

Tieto poznámky vo štvrtok zopakoval aj nový britský minister zahraničných vecí David Cameron, ktorý povedal, že blokovanie pomoci bude pre Putina „vianočným darčekom“.

Otvorili sa jej konečne oči?

"Skutočne potrebujeme pomoc," povedala Zelenská pre BBC v rozhovore, ktorý bude odvysielaný v nedeľu. "Jednoducho povedané, nemôžeme sa unaviť touto situáciou, pretože ak áno, zomrieme."

Republikáni v oboch komorách Kongresu USA požadovali prísnejšie hraničné predpisy výmenou za ich podporu pre účet zahraničnej pomoci vo výške 110,5 miliardy dolárov. Návrh zákona podľa nich nespĺňal ich požiadavky.

Vyšegrád vydal DEKLARÁCIU K UKRAJINE! Zelenského nepoteší
V rámci predsedníctva Českej republiky Stredoeurópskej obrannej spolupráce (CEDC) a krajín Vyšegrádskej skupiny (V4) hostila Praha v uplynulých dvoch dňoch stretnutie obranných delegácií z 13 stredoeurópskych a balkánskych krajín. Toto stretnutie... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik