Prečo už USA nechcú pomáhať Kyjevu? Obavy z fiaska!
10 | 12 | 2023 I Milan Laca

Neochota USA pomôcť Ukrajine je spôsobená obrovskými stratami západnej techniky.

Americký Military Watch Magazine napísal, že nedostatok túžby Spojených štátov ďalej pomáhať Ukrajine je primárne spôsobený zlyhaním protiofenzívy a obrovskými stratami západného vybavenia.

Zlyhanie

"Rozsah strát, ktorým Ukrajina čelí, a čoraz viac uznávané zlyhanie jej útočných operácií, zohrali dôležitú úlohu pri posilňovaní odporu USA voči dodávkam zbraní ukrajinským ozbrojeným silám," napísal magazín.

Podpora Ukrajiny za rok KLESLA o 90 percent!
Nemecký výskumný orgán, ktorý sleduje dary pre Ukrajinu, tvrdí, že hodnota prisľúbenej pomoci klesla medzi jeseňou 2022 a 2023 takmer o 90 percent. Od tohto leta, približne od kyjevskej „jarnej ofenzívy“, sa úroveň ešte znižuje, informuje americký... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Prídu o "dobrú" povesť

Američania sa momentálne, podľa magazínu, najviac obávajú o povesť svojich, vo svete preslávených tankov M1 Abrams a stíhačiek F-16.

screenshot youtube | Rusi ukoristili Bradley

Televízia svedčí...

Viaceré nové zábery z Ukrajiny ukázali, že ruskí vojaci ukoristili niekoľko kusov ťažkej techniky, nedávno dodanej členskými štátmi NATO. Rusi riadili americké bojové vozidlo pechoty Bradley a pokúšali sa naštartovať motor nemeckého tanku Leopard 2A4. Bolo počuť, ako vojaci diskutujú o naštartovaní motora tanku a jeho návrate na pozície, pričom vozidlo vyzeralo byť úplne nepoškodené a ukrajinské sily ho opustili. Ďalšie video, zverejnené v ten deň, ukazovalo bojové vozidlo Bradley, ako manévruje v teréne, ktorý považujú za východnú Ukrajinu. Predchádzajúce zábery, zverejnené začiatkom týždňa ukázali, že ruský personál kontroluje bojové vozidlo Bradley v sklade, o ktorom sa predpokladá, že sa nachádza v samotnom Rusku, pričom funkčné vozidlo bolo zobrazené v ruskej televízii. Bradley bol údajne renovovaný v Spojených štátoch v roku 2022 a ukoristili ho v plne prevádzkyschopnom stave. Transportéry prvýkrát dodali na Ukrajinu v apríli. pričom do konca leta sa ich na bojisku stratilo viac ako 80. Západné zdroje priznávajú viac ako 50.  

Príde koniec?

V článku sa tiež uvádza, že zastavenie americkej pomoci Kyjevu, sa môže stať nielen príčinou kolapsu frontu, ale aj kolapsu celého ukrajinského štátu, ktorý nebude schopný plniť ani svoje základné funkcie, napísal Military Watch Magazine.

KYJEV UDREL NA POĽSKÝCH A SLOVENSKÝCH KAMIONISTOV!
Poľskí i slovenskí kamionisti, ktorí blokujú kľúčové hraničné priechody s Ukrajinou, podkopávajú schopnosť Kyjeva financovať vojnu proti Rusku, varovala vláda krajiny. „Nemáme morálne právo očakávať, že ľudia zbankrotujú, pretože Ukrajinci sú vo... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik