MENEJ ZORIENTOVANÁ MYSLITEĽKA: Pošlite jej menoslov členov vlády, apeluje Taraba (VIDEO)
09 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) už sa Veronike Remišovej (OĽaNO/Za ľudí) ani nečuduje. Tá v piatkovej parlamentnej rozprave zase raz potvrdila svoju povesť menej zorientovanej mysliteľky, keď jej robilo problém zapamätať si krstné meno jedného z ministrov.

„Pani Veronika, o ktorej Igor Matovič svojho času povedal, že keď ju vtiahol do politiky cez OĽaNO museli zaplatiť agentúre, aby ju naučili očesať sa, obliekať sa a namaľovať sa, v piatok vystúpila k mojej osobe v parlamente,“ konštatuje Taraba na Facebooku.

Štátny tajomník MIRRI: Remišová bola na ministerstve zbraň hromadného ničenia
Štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) Michal Kaliňák (Hlas-SD) si je vedomý toho, že vstupom do politiky si na seba „uplietol bič“. Spravil to však preto, aby mohol z inej pozície, ako zastával na... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

„Jediné čo mala zvládnuť v jej prejave, bolo naučiť sa správne moje celé meno. Ani na niekoľko pokusov to nezvládla. Táto pani riadila eurofondy. Nikoho asi už neprekvapí, prečo sme najhorší v čerpaní v celej EÚ...,“uzatvára minister životného prostredia.

Do lavíc sa zákonodarcovia vrátia v utorok (12. 12.). Od 9.00 h ráno by sa mali venovať vládnym návrhom v druhom čítaní, o ktorých rokujú v skrátenom legislatívnom konaní. Na rad by mali prísť konsolidačné opatrenia (mimoriadne zdanenie bánk, zvýšenie spotrebných daní z alkoholu a tabaku, zníženie príspevku do druhého piliera a zvýšenie zdravotného odvodu). Rokovať budú aj o aj novele kompetenčného zákona, ktorá hovorí o zriadení nového ministerstva.

Súhrn parlamentom odhlasovaných návrhov
Súhrn parlamentom odhlasovaných návrhov v piatok, 8.12.2023. Hypotekárnym dlžníkom so zvýšenými splátkami za rok 2023 pomôže mimoriadny daňový bonus, ktorý si budú môcť uplatniť v daňovom priznaní alebo ročnom zúčtovaní za tento rok. Pri nových... Čítať ďalej
08 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!