Právnici upozorňujú: Lipšic KLAME a snaží sa verejnosť MANIPULOVAŤ!
09 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Daniel Lipšic na špeciálnej prokuratúre končí. Načase. Špinavé praktiky, klamstvo a manipulácia verejnou mienkou a snaha za každú cenu ochrániť ľudí, ktorí mu v nekalej činnosti pomáhali, to je jeho vizitka. O téme informuje Plus 7 dní.

Lipšic si vyberá len to, čo mu pasuje

Minulý rok Robert Fico pustil na verejnosti časť nahrávky, ktorá usvedčuje prokurátorov z podivných praktík. Dnes špeciálny prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že nahrávka je zmanipulovaná a ukazuje posudky od expertov. Zdá sa však, že  Lipšic hovorí len to, čo mu pasuje.

Ako prokurátori tlačili na Kučerku 

V novembri pred troma rokmi sa v zasadačke Úradu špeciálnej prokuratúry v Pezinku stretol Marián Kučerka s prokurátormi Ondrejom Repom a Michalom Šurekom. Prokurátori nevedeli, že si ich nahráva policajt a v snahe, aby dosiahli svoje, to znamená, aby s nimi Kučerka spolupracoval, začali používať mafiánske spôsoby, čomu prispôsobili svoj slovník.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania prečinu ohrozenia dôvernosti ústneho prejavu. Prípad dozoruje krajská prokuratúra v Košiciach.

Pri prehliadkach hľadali usvedčujúcu nahrávku

Kučerka bol obvinený z korupcie a jeho domácnosť policajti viackrát prehľadali. Zrejme hľadali aj nahrávku z Pezinka. Bodaj by nie, keď na nahrávke bolo počuť takéto slová prokurátorov adresované Kučerkovi:

„Ty si uvedom, že máš rodinu, že máš ženu, ktorá je v nejakom postavení a buď to urobíme vo veľkej hanbe, alebo to urobíme tak, že akože nič nebude…“ Takisto padla vyhrážka , že bude vo väzbe „sr.ť krv“.

Lipšic tvrdil, že išlo o zdiskreditovanie prokurátorov

V polovici novembra tohto roku Daniel Lipšic na tlačovej konferencii čítal  odborné vyjadrenie Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ. 

„Stretnutie mohlo mať viac ako pol hodiny, na tlačovkách sa prehrávala si dvojminútová časť. Aj tá malá časť bola zostrihaná. To už presahuje akékoľvek hranice legitímnej kritiky,“ povedal a dodal, že takto sa „vyrábajú a manipulujú diskreditačné materiály na vyšetrovateľov a prokurátorov“.

Čo sa píše v posudku 

V posudku sa píše, že experti skúmali nahrávku v rozsahu 1 minúty a 55 sekúnd. Nahrávka bola zložená minimálne z dvoch rôznych zvukových záznamov a bola pravdepodobne upravovaná softvérovým nástrojom, ktorý je dostupný bezplatne. Takže boli zistené znaky manipulácie s nahrávkou. Erik Kaliňák následne na svojom facebookovom profile dôkladne vysvetlil, ako to s „manipuláciou“ nahrávky v skutočnosti bolo. Teda, že nijaká sa nekonala.

„Lipšicovi & jeho organizovanej skupinke už tečie do topánok,“ tvrdí Erik Kaliňák a poukazuje na Lipšicove manipulácie
Podpredseda Smeru-SSD, poslanec NR SR a šéf zboru poradcov premiéra Roberta Fica na Úrade vlády Erik Kaliňák vo svojom videu približuje, ako sa manipuluje nahrávka v reakcii na stredajšiu tlačovú besedu, kde špeciálny prokurátor SR Daniel Lipšic... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Kučerkovi  právnici zareagovali. Šokujúce zistenie! 

Kučerkovi právnici zareagovali na Lipšicovu snahu chrániť jemu podriadených prokurátorov. Dokonca pri nazeraní do vyšetrovacieho spisu zistili, že prokurátor Repa nazrel koncom októbra do vyšetrovacieho spisu a urobil si kópiu vyjadrenia expertov. Lipšic sa odvolával aj na jeho súhlas so zverejnením.

Na čo právnici upozorňujú 

„Daniel Lipšic opomenul uviesť, že predmetom skúmania bol zvukový súbor, ktorý na USB nosiči odovzdal Úradu inšpekčnej služby predseda strany Smer Robert Fico. Predmetný zvukový súbor obsahoval zvukové záznamy dvoch samostatných rozhovorov, ktoré strana Smer aj prezentovala… Prvý zvukový záznam má zachytávať rozhovor Mariána Kučerku s prokurátorom Ondrejom Repom a zreteľne sa končí v 48. sekunde. V 49. sekunde nasleduje druhý zvukový záznam, ktorý má zachytávať rozhovor medzi prokurátorom Ondrejom Repom a Jánom Hazuchom z 2. decembra 2020,“ upozornili.

Lipšic chce chrániť svojich ľudí a klame! Spáchal závažné disciplinárne previnenie

Právni zástupcovia expolicajta Kučerku tvrdia, že ide o snahu Daniela Lipšica manipulatívnym spôsobom spochybňovať podozrenie , že jemu podriadení prokurátori konali voči Mariánovi Kučerkovi, ktorý sa momentálne nachádza v Bosne a Hercegovine, kde požiadal o azyl, protiprávne.

Preto sa chystajú  doplniť podnet, ktorý už podali generálnemu prokurátorovi 20. novembra. Podľa nich totiž špeciálny prokurátor „spáchal závažné disciplinárne previnenie“.

Kaliňák v tom má jasno: LIPŠIC KLAME! Je to podvodník, ktorý sa neštíti ničoho
Podpredseda Smeru-SD Erik Kaliňák odmieta, že by strana manipulovala s nahrávkou prokurátorov. Poukázal na to, že bola upravená pre mediálne účely, o čom sami informovali, ale jej kontext sa nijako nemenil. Špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica... Čítať ďalej
17 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik