JE TO PRÁCA AI? Rozhovor Volodymyra a Oleny: Internet priam VYBUCHOL! ODPADNETE (AUDIO)
09 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

SITUÁCIA V KYJEVE JE KRITICKÁ A AK Z USA NEPRÍDÚ OKAMŽITE PENIAZE NA VÝPLATY VOJAKOV, TAK UKRAJINSKÁ ARMÁDA SKONČILA! Výbušná nahrávka Zelenského a jeho manželky Oleny valcuje ukrajinské sociálne siete!

Práve spustená celoplošná mobilizácia na Ukrajine pre mužov od 17 do 70 rokov spojená s dobrovoľnou náborovou kampaňou aj pre mužov nad 70 rokov a pre ženy od 18 do 60 rokov veku so sebou nesie prvé počiatky ľudových nepokojov. Ukrajinci sa stavajú na odpor, pretože v Kyjeve a vo veľkých ukrajinských mestách sa začali šíriť informácie, že Zelenský čoskoro rezignuje a vojna skončí. Ukrajinci nechcú ísť na front a zahynúť krátko pred koncom vojny.

To by bola obrovská smola zahynúť pred ukončením konfliktu, keď sa zdá byť tak blízko. To by bola skutočne zlá voľba. Niet preto divu, že sa na ukrajinské sociálne siete, ktoré ešte nedávno fanaticky hnali do víťaznej vojny proti Rusku, zrazu začínajú obracať proti Zelenskému. 

Práve na ukrajinských kanáloch Telegramu sa začalo šíriť video, ktorého autenticita zatiaľ nebola potvrdená a môže ísť o podvrh.

V dnešnej dobe je možné falzifikovať prakticky čokoľvek, vrátane nahrávok, takže uniknutú nahrávku Zelenského s jeho ženou Olenou treba brať opatrne, ale zatiaľ nikde nedošlo k odmietnutiu nahrávky, ani prezidentská kancelária v Kyjeve na existenciu uniknutej nahrávky zatiaľ nereagovala, takže nie je vylúčené, že nahrávka je autentická a bola urobená nejakým zamestnancom prezidentskej kancelárie, alebo bola urobená priamo SBU s cieľom diskreditovať Zelenského.

Podľa ruských novinárov vraj môže ísť o nahrávku dlhšieho rozhovoru zo začiatku týždňa, kedy prebiehala telefonická komunikácia medzi Zelenským a ministrom zahraničia USA Antony Blinken kvôli neúspešnému schvaľovaniu balíka viac ako 100 miliárd USD pre Ukrajinu a Izrael, ktorý sa zasekol na republikánskom odpore v Senáte amerického Kongresu.

Prvá dáma Ukrajiny konečne precitla: Bez ďalšej pomoci nás svet JEDNODUCHO NECHÁ ZOMRIEŤ!
„Veľmi nás bolí, keď vidíme náznaky, že vášnivá ochota pomáhať slabne,“ hovorí Olena Zelenská. Varovala, že bez pokračujúcej finančnej podpory zo Západu bude Ukrajina „ponechaná napospas smrti“, informuje POLITICO. Napĺňajú sa prognózy: Západ... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Korupcia je motorom vojny na Ukrajine, vysvetlil Zelenskyj svojej manželke

Zelenskyj v nahrávke vysvetľuje Olene v rozčúlení, že práve dohovoril s Blinkenom, a ten mu tlmočil žiadosť prezidenta Bidena, aby Zelenskyj niečo začal robiť s korupciou v ukrajinskej armáde. Zelenskyj sprosto nadáva a manželke rečnícky vysvetľuje, že toto, čo po ňom chcú z USA, nejde splniť, pretože celá administratíva v Kyjeve by sa bez korupcie zrútila. 

Následne komentuje stav na fronte, že iba blázni idú do vojny umierať pre ideu, teda pre myšlienku slobodnej Ukrajiny. Úplne všetci tam do tej vojny idú kvôli peniazom, úplne všetci. A pokiaľ USA nepošlú peniaze, tak nebude na výplaty vojakom a vojna skončí. Áno, to je úplná pravda a realita.

Olena a Volodymyr Zelenskí, foto: Shutterstock

Vo vojne na Ukrajine sa točia obrovské peniaze a vojaci si zarábajú také platy, ktoré by si v živote v civile nezarobili. Dochádza na slová českého prezidenta Petra Pavla, ktorý v polovici roka na summite NATO vo Vilniuse v rozhovore uviedol, že Ukrajina má čas iba do konca roka. Áno, Peter Pavel to vedel dopredu, ako bývalý predseda vojenskej sekcie NATO disponuje zákulisnými informáciami a vedel, že Američania ku koncu roka jednoducho uzavrú kohútiky, pretože v USA sa blížia prezidentské voľby.

Snaží sa Biden odviesť pozornosť od škandálu jeho syna

A presne to sa práve teraz deje a mnoho médií i politikov je napriek tomu prekvapených, akoby to nečakali, akoby to bola novinka, akoby pred týmto vývojom nikto dopredu nevaroval. Britský denník The Telegrpah k tomu vo štvrtok napísal článok, že Putin je blízko k víťazstvu a Európska únia by mala byť zdesená, pretože ju možno čaká zánik, ktorý postretol Svätú ríšu Rímsku. 

Joe Biden dokonca po neschválení peňazí pre Ukrajinu v Senáte vyhlásil, že ak Kyjev nedostane peniaze, môže to viesť až k tomu, že bude nutné do vojny proti Rusku poslať amerických vojakov.

K tomu vraj dôjde vo chvíli, keď Ukrajina padne a Putin sa vraj nezastaví a bude pokračovať ďalej a napadne členské krajiny NATO. Biden sa možno len snaží odviesť pozornosť médií od svojho syna Huntera, ktorý bol v piatok obvinený z niekoľkých trestných činov spojených s praním špinavých peňazí a hrozí mu až 17 rokov väzenia. 

Škandál Huntera Bidena zrejme postihne aj jeho otca, prezidenta Joea Bidena, ktorý čelí impeachmentu kvôli rovnakej veci, kvôli korupcii a praniu špinavých peňazí. Ocitujeme si krátku časť z článku Telegrafu:

Putin je blízko víťazstva. Európa by mala byť vydesená

Vzhľadom na to, že ukrajinský konflikt uviazol na mŕtvom bode, nemožno ignorovať možnosť, že by ruský prezident Vladimír Putin mohol zo svojej neuváženej invázie vyjsť ako víťaz, a to so všetkými dôsledkami, ktoré by to malo pre bezpečnosť Európy.

Skutočnosť, že sa Ukrajine nepodarilo v lete dosiahnuť rozhodujúci prelom v protiofenzíve, takmer umlčala optimistické predpovede ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho vysokých veliteľov, že Kyjev má víťazstvo na dosah. Namiesto toho hrozí, že ukrajinské rozprávanie skĺzne k obviňovaniu kvôli odmietnutiu západných spojencov poskytnúť Kyjevu zbrane potrebné na prelomenie patovej situácie na bojisku. Ako ukrajinský vodca poznamenal v nedávnom rozhovore: "Nedostali sme všetky zbrane, ktoré sme chceli, nemôžem byť spokojný."

Predstava, že by ruská armáda bola 21 mesiacov po ruskej invázii na Ukrajinu stále schopná viesť ofenzívu, sa zdala byť ešte pred niekoľkými mesiacmi, potom čo Moskva utrpela množstvo ničivých neúspechov, nemysliteľná. A aj keď je stále veľmi nepravdepodobné, že by Putin dokázal splniť svoj cieľ dobyť celú Ukrajinu a nastoliť v Kyjeve bábkový režim, akýkoľvek záver, ktorý povedie k tomu, že si Kremeľ udrží významné oblasti ukrajinského územia, bude oslavovaný ako víťazstvo.
Vyšegrád vydal DEKLARÁCIU K UKRAJINE! Zelenského nepoteší
V rámci predsedníctva Českej republiky Stredoeurópskej obrannej spolupráce (CEDC) a krajín Vyšegrádskej skupiny (V4) hostila Praha v uplynulých dvoch dňoch stretnutie obranných delegácií z 13 stredoeurópskych a balkánskych krajín. Toto stretnutie... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Takýto výsledok by predstavoval pre západnú alianciu značnú výzvu, pretože jej schopnosť čeliť ruskej agresii by bola po všetkej vojenskej podpore, ktorú Ukrajine poskytla, spochybnená. Tiež by to povzbudilo Putina v presvedčení, že môže podnikať ďalšie agresívne akcie na východnom krídle NATO s vedomím, že Západ nemá zdroje ani odhodlanie vzdorovať expanzívnym zámerom Kremľa.

Na nedávnej obrannej konferencii v Berlíne zaznel scenár súdneho dňa, podľa ktorého Európe hrozí rovnaký osud ako Svätej ríši rímskej za Napoleona, a to, že bude v budúcom konflikte s Ruskom „zmetená“, pretože NATO nebude schopné brániť východné krídlo Európy.

A hoci Moskva predstavuje zjavnú hrozbu, západní predstavitelia sa zdajú byť ochotní prisudzovať jej vážnosť, ktorú si zaslúži. Argument, ktorý zaznel v počiatočných fázach ukrajinského konfliktu – že zabezpečenie ťažkej porážky Ruska odradí Putina od ďalších agresívnych činov – nahradila únava z vojny a túžba ukončiť nepriateľstvo za každú cenu, aj keby to malo viesť k posilneniu Ruska.
 
Zdá sa, že Európa sa nielen chystá nechať Ukrajinu prehrať vojnu, ale má len malú chuť brániť sa proti budúcim aktom ruskej agresie.
 
Celý článok, ktorý je oveľa dlhší ako vyššie uvedené výťahy, nájdete tu.
Výhra Putina na Ukrajine povedie k povaleniu väčšiny vlád v Európe

Vladimír Putin nevystrelil na území NATO ani jednu strelu, ale jeho konceptuálna výhra na Ukrajine "postrieľa" a položí postupne väčšinu vlád v Európe. Bez Ruska nemôže Európska únia prežiť. Je to ekonomicky nemožné. Priemysel Európy bez lacných ruských surovín nemôže konkurovať ani USA, ani Ázii, ani Číne. 

Kto toto z európskych politikov nevie, kto to nepochopil, skončí na dlažbe. Cieľom je teraz obnova Ukrajiny a Marshallov plán 2.0 za každú cenu. Aj za cenu porážky Ukrajiny. To už by teraz malo dôjsť aj tým najtupejším politikom.

Macron prehováral Orbána. A VÝSLEDOK?
Emmanuel Macron sa vo štvrtok stretol s premiérom Viktorom Orbánom, aby preklenul patovú situáciu ohľadne podpory Ukrajiny, pretože maďarský premiér sa otvorene vyjadril, že zablokuje našim východným susedom akúkoľvek vojenskú podporu. Toto... Čítať ďalej
09 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik